Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Tijd om je woonkamer een makeover te geven-min
Mooi Tips Woonkamer

Tijd om je woonkamer een makeover te geven

De woonkamer is de plek in huis waar het meest wordt geleefd. Het gezin komt er samen, er wordt besproken wat er allemaal gebeurd is die dag en je kunt er heerlijk ontspannen. Omdat je zoveel tijd doorbrengt in de woonkamer, is het niet zo gek dat je deze op een gegeven moment zat begint te raken. Daarom hier een aantal tips om je woonkamer gemakkelijk aan te passen.

1. Een likje verf

Verven is helemaal niet zo duur en ingrijpend. Toch kan het je woonkamer enorm veranderen. Een andere kleur doet immers al wonderen. Als je niet van kleuren houdt in de woonkamer, dan kan opnieuw witten de woonkamer ook al een veel frissere uitstraling geven. Het plafond witten bijvoorbeeld, maakt de woonkamer al een stuk schoner. Bovendien zorgen lichte kleuren zoals wit en pasteltinten ervoor dat de kamer groter lijkt, omdat licht een ruimtelijk effect creëert.

2. De meubels verplaatsen

Als je het gevoel hebt jouw woonkamer zat te zijn, dan zijn er veel kleine dingen die je kunt doen om deze al te veranderen. Je kunt simpelweg al de meubels anders opstellen. Door dit te doen, hoef je niks te kopen maar is je huis toch in een handomdraai een heel ander gezicht. Zet de bank bijvoorbeeld eens anders neer. Door de meubels simpelweg te verplaatsen krijgt jouw huis al een heel ander gevoel.

3. Denk aan de kozijnen

Vrijwel niemand schenkt aandacht aan de kozijnen wanneer zij de woonkamer een make-over gaan geven, maar toch is dit een belangrijk aspect. De muren en de kozijnen zijn als het ware het skelet van de woonkamer. Wanneer dit skelet niet sterk is, valt de rest ook in duigen. Zorg er dus voor dat de kozijnen net geschilderd zijn. Mocht je last hebben van houtrot of mochten de kozijnen er niet meer uitzien, dan kan je ook nieuwe kozijnen kopen. De kosten van kunststof kozijnen zijn tegenwoordig net zo hoog als die van houten kozijnen, terwijl ze langer meegaan en minder onderhoud nodig hebben.

4. Koop nieuwe accessoires

De woonkamer een makeover geven kan enorm gemakkelijk door simpelweg nieuwe accessoires te kopen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe kussentjes voor op de bank, maar ook kaarsen doen het vaak erg goed. Als je een beetje groene vingers hebt, dan kan het ook erg leuk zijn om wat planten in de woonkamer te zetten. Niet alleen reinigen deze de lucht, ze zorgen ook gemakkelijk voor een gezellige sfeer.

5. Vergeet de verlichting niet

Ook in de avond ben je natuurlijk in de woonkamer te vinden. Het is dan ook belangrijk om voor goede verlichting te zorgen. Kies voor verlichting die past bij de sfeer die jij uit wilt stralen. Behalve het licht van de lamp is ook de lamp zelf een belangrijke factor voor sfeer. Ga jij voor een industriële lampenkap die past bij jouw moderne interieur of kies je voor een eenvoudige houten lamp die past in jouw scandinavische interieur? De keus is aan jou.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *