Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Het belang van raamdecoratie in huis
Interieur Wonen

Het belang van raamdecoratie in huis

Bij de basis van een woning denken de meeste mensen direct aan de vloeren, de wanden en het meubilair. Deze bepalen immers voor een groot deel de sfeer in de woning. Wat echter nog al te vaak vergeten wordt is het belang van goede raamdecoratie in huis. En dat is jammer, want raamdecoratie speelt een ontzettend belangrijke rol in ieder interieur. Niet alleen op het gebied van sfeer, ze zijn ook nog eens enorm functioneel. Raamdecoratie vervult meerdere rollen in huis en het aanbod is anno 2021 ontzettend groot. Daarom is het hoog tijd om hier eens wat meer aandacht aan te besteden. Want met de juiste raambekleding geef je jouw woning een echte finishing touch.

Ben jij benieuwd welke functies goede raamdecoratie in jouw woning kan vervullen? Wij hebben de belangrijkste voordelen van het gebruik van praktische raambekleding voor jou op een rijtje gezet.

Isolerende factor

Het is best lastig om je woning het gehele jaar door op de juiste temperatuur te houden. Er kunnen enorm veel temperatuurverschillen ontstaan. Mede doordat er veel warmteverlies bij de ramen optreedt. In de wintermaanden kan het hierdoor een stuk guurder zijn in huis. Dit terwijl in de zomer juist weer heel veel warme lucht naar binnen stroomt. Het gevolg? Je zal meer moeten gaan stoken of ventileren om de temperatuur enigszins onder controle te houden. Maar dit kost vaak wel aardig wat extra geld. Daarom is het niet alleen belangrijk om de woning goed te isoleren, maar ook om de ramen wat extra hulp te gebruiken. Met goede raamdecoratie geniet je van een extra isolerende factor bij de ramen. Hierdoor blijven de temperaturen in huis het gehele jaar door aangenaam.

Meer privacy

Raambekleding gebruik je natuurlijk ook om meer privacy in huis te halen. Als je in de avond lekker in een pyjama op de bank duikt met een zak chips, dan wil je natuurlijk niet de kritische blikken van je buren zien als je uit het raam kijkt. Daarom is het prettig om in de avond lekker alle raamdecoratie te sluiten en zo van heerlijke privacy in eigen huis te genieten. In sommige ruimtes is privacy natuurlijk  nóg belangrijker. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer of badkamer. Hier mag goede raambekleding dan ook zeker niet ontbreken.

Binnenzonwering

Natuurlijk daglicht in huis is enorm belangrijk en allesbepalend voor de sfeer. Toch wil natuurlijk daglicht ook soms wel eens onprettig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je naar de televisie kijkt of een boek leest en met knijpende ogen op de bank zit. Simpelweg omdat de zon in je ogen schijnt of op je boek of televisie terecht komt. In dat geval is het fijn om over een praktische binnenzonwering te beschikken, zodat je de hoeveelheid licht in huis kunt reguleren.

Sfeerverhogend

En last but not least… het woord zegt het ook eigenlijk al: de decoratieve functie van raamdecoratie. Ze zijn namelijk niet alleen ontzettend praktisch, het oog wil ook wat. Gelukkig zijn de meeste vormen van raambekleding tegenwoordig in werkelijk alle soorten, stijlen en materialen verkrijgbaar. Hierdoor kun je deze geheel naar eigen wens samenstellen. Passend bij jouw eigen smaak en interieurstijl!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *