Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

traplift voor thuis
Interieur Tips Wonen Woonkamer

Langer thuis blijven wonen met een traplift

Het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend om thuis te kunnen wonen. Door een lichamelijke handicap, ouderdom of ziekte kan het moeilijk zijn om de trap in huis te beklimmen. Daarom is het soms noodzakelijk om een woning te verlaten. Simpelweg omdat bewoners zich niet meer vrij kunnen bewegen in hun eigen huis. Dit heeft een flinke impact op de emotionele toestand van de bewoner. Naast het accepteren van een handicap, moet er nu ook nog gedacht worden aan een alternatieve woning. Iets wat de vrijheid nog meer beperkt. Gelukkig hoeft dit niet altijd te betekenen dat een woning opgegeven moet worden. In veel gevallen biedt een traplift solaas. Hierdoor is het mogelijk om een langere tijd thuis te wonen. Op Trapliftenvergelijken.be is het mogelijk om een traplift te kopen of te huren. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een traplift en hoeveel gaat dit je kosten? Wij zochten het uit!

De voordelen van een traplift

Een traplift beschikt over talloze voordelen voor de gebruiker. Wie twijfelt over de aanschaf van een traplift, zal waarschijnlijk eerst op zoek gaan naar meer informatie. Logischerwijs ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden, kosten en voordelen. De belangrijkste voordelen hebben wij voor jou op een rijtje gezet:

  • Dankzij een traplift geniet je van een verhoogde zelfredzaamheid, het gevoel dat je nog steeds voor jezelf kunt zorgen. Hierdoor is het minder snel noodzakelijk om de hulp van anderen in te schakelen. Ook het verhuizen naar een verzorgings- of bejaardentehuis is zo niet meer nodig.
  • Een traplift is ook voor de omgeving een fijne gedachte. Veel kinderen maken zich zorgen over het welzijn van hun ouders als ze telkens een steile trap moeten beklimmen. Je hoort immers maar al te vaak over lelijke ongevallen op de trap en de risico’s en gevolgen die dit met zich mee brengt. Met een traplift in huis leef je veiliger en dat is voor je omgeving en jezelf een fijn idee.
  • Met een traplift blijf je langer fit. Als je te maken hebt met lichamelijke ongemakken is het beklimmen van een trap vaak de enige fysieke beweging die je kunt doen. Daarna lig je uitgeput hele dagen op de bank of het bed. Zonde eigenlijk dat dit zo’n uitputtingsslag moet zijn. Hierdoor ben je niet meer in staat om te genieten van de leuke alledaagse dingen. Dankzij een traplift is dit verleden tijd.

voordeel traplift

Kosten van een traplift

Het is niet gemakkelijk om een duidelijk beeld te schetsen van het kostenplaatje. De traplift prijzen zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan het type trap, specifieke wensen en een eventuele tegemoetkoming door de overheid. Bovendien kun je ook kiezen voor een tweedehands traplift of er één huren. Tegenwoordig is het niet meer zo makkelijk om aan een subsidie door de overheid te komen. Gemeentes moeten zeer selectief zijn in het toekennen van een tegemoetkoming. Hierbij gaat het er vooral om of de persoon in kwestie voldoende financiële middelen heeft en of de traplift noodzakelijk is voor veilig wonen. Ga er daarom ook nooit vanuit dat je in aanmerking komt voor een subsidie, dan vallen de kosten later alleen maar tegen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *