Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Zo steek je jouw screens in een nieuw jasje
Tips Wonen

Zo steek je jouw screens in een nieuw jasje

Het voorjaar komt er weer aan! En dat betekent dat we massaal de tuin in duiken om deze lenteproof te maken. Hierbij kijken we natuurlijk niet alleen naar de tuinindeling en het meubilair, maar ook naar de zonwering. Je wilt natuurlijk niet te laat zijn met het repareren of herstellen van jouw zonwering. Voordat je het weet breken de eerste lentedagen alweer aan en zit jij met de gebakken peren. Februari en maart zijn dan ook de perfecte maanden om jouw zonwering aan te pakken. Maak jij momenteel gebruik van screens, maar werken de doeken niet meer naar behoren? Dan sta je voor een belangrijke beslissing: laat je geheel nieuwe screens plaatsen of steek je ze enkel in een nieuw jasje? In dit artikel leggen we uit hoe je jouw screendoeken eenvoudig een opknapbeurt geeft.

Screendoek vervangen

Er kunnen meerdere redenen zijn om een screendoek te vervangen. Misschien ben je toe aan een verduisterend screendoek en werkt jouw huidige doek niet naar wens of is deze dusdanig beschadigd dat hij écht aan vervanging toe is. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat een doek niet meer schoon te krijgen is en daardoor de uitstraling van het huis verstoord. In alle gevallen is het vervangen van jouw screendoek de slimste en verreweg de voordeligste optie.

screendoek vervangen

Voor vrijwel alle soorten zonwering zijn nieuwe doeken te vinden. Zo ook als je van screens gebruik maakt. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat het vervangen van een screendoek ontzettend lastig is. Dit valt in de praktijk echter wel mee. Het screendoek vervangen kan in de meeste gevallen gewoon door de consument zelf gedaan worden. Als je dit liever aan professionals overlaat, kan dit natuurlijk ook. Reken hierbij wel echter op hoge montagekosten. Deze kunnen al snel oplopen tot maar liefst 250 euro. Het is dan ook het meest voordelig als je de screendoek zelf vervangt. Gelukkig ontvang je duidelijke instructies zodra je een screendoek aanschaft. Daarnaast zijn er online veel tutorials te vinden, waardoor de klus al een stuk eenvoudiger wordt gemaakt.

Snelle schoonmaakbeurt

Is de ergste kou verdwenen en laat het zonnetje zich steeds vaker zien? Dan is dit het perfecte moment om jouw screendoeken van een snelle, doch grondige, schoonmaakbeurt te voorzien. Je kunt ze het beste schoonmaken met lauw water en een stevige borstel. Zitten er vlekken in het doek die je er niet uit krijgt? Dan kan je er ook voor kiezen om speciale schoonmaakmiddelen aan te schaffen. Als dit ook niet werkt, behoort het screendoek vervangen ook nog tot de opties.

Losse onderdelen vervangen

Het komt maar zelden voor dat de gehele zonwering vervangen dient te worden. Vaak is een grondige schoonmaakbeurt, het vervangen van het doek of losse onderdelen al voldoende om de screens in een nieuw jasje te steken. Je kunt van bijna alle zonweringen de losse onderdelen vervangen. Neem, zodra de screens mankementen beginnen te vertonen, daarom tijdig contact op met een leverancier. Deze kan jou direct vertellen wat er mogelijk is. Door enkel de onderdelen van de zonwering te vervangen ben je niet alleen goedkoper uit, het is ook nog eens veel beter voor het milieu.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *