Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

mutliplex interieur
Interieur Tips Wonen

Multiplex interieur: de nieuwe trend van 2019?

De afgelopen weken zijn we enorm geïnspireerd door de nieuwste woontrends van 2019. We genoten van de aanzichten van geweldige warme en gedurfde woonstijlen. Bij het aanzicht van een geweldig multiplex interieur konden we alleen maar ‘hebben, hebben’ denken. Multiplex lijkt van alle tijden te zijn en past perfect binnen de huidige populaire woonstijlen. Veel mensen vragen zich af of multiplex een tijdelijke trend is of dat deze alleen nog maar populairder gaat worden. Wij namen die vraag onder de loep en beschouwen het multiplex interieur op dit moment als dé ultieme trend van 2019.  Waarom? Dat leggen we uit in dit artikel!

Goed te verwerken in combinatie met andere materialen

Multiplex voor binnen zal nooit saai genoemd worden. Hout doet het eigenlijk altijd goed in combinatie met de huidige woontrends. Daarnaast zijn ze ook nog eens geweldig te verwerken en te combineren met andere materialen. Hierdoor zijn de mogelijkheden van multiplex eindeloos. Bovendien kan de houten uitstraling veel krachtige materialen een zachte touch geven. Hierdoor blijft het geheel altijd in balans en creëer je geweldige meubelstukken en een fijn interieur.

multiplex

Het is geen verrassing dat multiplex steeds vaker gezien wordt in de interieurtrends van 2019. Hout is al jaren ontzettend populair en biedt de warmte en knusheid waar we zo naar verlangen. Bovendien is multiplex ook nog eens ontzettend gemakkelijk te bewerken, waardoor je deze voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de afwerking van vloeren, muren of wandafscheidingen.

Duurzaamheid is hip

2018 stond helemaal in het teken van duurzaam leven. We zoeken steeds vaker naar materialen die op een energiebewuste wijze geproduceerd zijn en hechten veel waarde aan de levensduur. Multiplex speelt hier geweldig op in en zal deze trend dan ook doorvoeren in 2019. Eco is niet alleen meer weggelegd voor de zogenaamde ‘geiten-wollen-sokken-types’. Eco is stoer & elegant. Bewuste materialen geven ons een goed gevoel en ons interieur een ware boost. Multiplex is helemaal hip!

Multiplex duurzaam

Relatief voordelig

Houtsoorten zijn over het algemeen nooit enorm prijzig. Multiplex is dat ook zeker niet. Sterker nog: deze is in verhouding met andere materialen extreem goedkoop en kan ook nog eens voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Multiplex is daarmee een ontzettend veelzijdig materiaal en geeft je ook nog eens een fijn gevoel in de portemonnee.

De populariteit van multiplex verklaard

Nu we meer weten over de bijzondere eigenschappen van multiplex is het ook belangrijk om te weten waar die populariteit eigenlijk vandaan komt. Natuurlijk kent multiplex talloze voordelen, maar wat maakt deze specialer dan andere houtsoorten? Om tot het antwoord op deze vraag te komen is het belangrijk dat je meer weet over de definitie van multiplex.

Multiplex bevat een geheel andere structuur dan massief hout. Hij bestaat uit meerdere lagen houtfineer die op een speciale manier aan elkaar verlijmd worden. De constructie wordt vrijwel altijd kruiselings opgebouwd. Hierdoor is het geheel een stuk steviger en heeft het hout geen kans om te gaan werken. Door deze eigenschap is multiplex een stuk gemakkelijker te verwerken in interieurs. Daarnaast geven deze lagen houtfineer een bijzondere uitstraling aan het multiplex. Dit hout mag écht gezien worden en dat verklaart veel van de populariteit!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *