Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Zwevend of staand tv-meubel wat is voor mij de beste keuze
Interieur Wonen Woonkamer

Zwevend of staand tv-meubel: wat is voor mij de beste keuze?

Het kiezen van een tv-meubel is ontzettend belangrijk en allesbepalend voor de sfeer in de woonkamer. Laten we eerlijk zijn: in de meeste woningen speelt de televisie immers een centrale rol. Alle meubels zijn hierop gericht en het is het eerste waar je naar kijkt als je eindelijk op de bank ploft na een lange dag werken. Daarom wil je natuurlijk wel dat deze goed bij jouw interieur past. Toch moeten hierbij een heleboel verschillende keuzes worden gemaakt. Zo moet je het juiste materiaal kiezen, het juiste formaat, de kleur en ook heel belangrijk: kies je voor een staand of een zwevend tv-meubel? Dat laatste blijkt in de praktijk vaak de lastigste beslissing te zijn. Want wat is nu voor jou de beste keuze?

In dit artikel vertellen we meer over de voor- en nadelen van ieder tv-meubel. Zo kan jij een weloverwogen beslissing maken.

Tv-meubel op maat

Voordat we de verschillende voor- en nadelen van zowel een zwevend als een staand tv-meubel bespreken, moeten we eerst ook de mogelijkheid toelichten om TV meubels op maat te laten maken. Dit is verreweg de beste keuze als je geen goed alternatief vindt in de winkels. De meeste TV meubels kennen immers hetzelfde formaat. Wanneer je een speciaal formaat zoekt, sta je al snel met lege handen of moet je een deel van de indeling in de woonkamer veranderen om alsnog het tv-meubel kwijt te kunnen. En dat is jammer, want hierdoor doe je de uitstraling van jouw woonkamer teniet. Met een tv-meubel op maat weet je zeker dat deze goed bij jouw woonkamer past en is een keuze gemakkelijk gemaakt.

Zwevend tv-meubel

Een zwevend tv-meubel is eigenlijk nog relatief nieuw. Tientallen jaren geleden werd dit tv-meubel nog nauwelijks in de Nederlandse woonkamers gezien. Inmiddels is het zwevend tv-meubel echter aan een enorme inhaalslag bezig. En dat is zeker niet zonder reden, want dit tv-meubel beschikt over enorm veel verschillende voordelen. Zo bepaal je geheel zelf hoe hoog de televisie komt. En daarnaast blijft er ook nog voldoende ruimte over onder het tv-meubel, waardoor je hier eenvoudiger kunt schoonmaken. Ook geniet je in de woonkamer van een ruimtelijkere uitstraling door het zwevende tv-meubel.

Natuurlijk kent een zwevend tv-meubel (net als alle andere meubels) ook enkele nadelen. Het is aan jou om te bepalen welke voor- en/of nadelen het zwaarst wegen. Het grootste nadeel van een zwevend tv-meubel is dat deze lang niet in alle woningen opgehangen kan worden. Soms kunnen de muren het gewicht niet aan. Daarnaast is het ook wat lastiger om alle kabels netjes weg te werken.

Staand tv-meubel

Een staand tv-meubel is misschien wel het meest bekend in ons land. Bovendien kent ook dit tv-meubel verschillende voordelen. Zo is een staand tv-meubel veel gemakkelijker te verplaatsen indien dat nodig is. Wanneer je bijvoorbeeld de indeling van de woonkamer wilt veranderen, dan is dit geen enkel probleem. Anders dan wanneer je al een tv-meubel hebt opgehangen, want dan is het veel lastiger om de indeling nog te veranderen. Daarnaast hoef je geen gaten in de muur te boren, waardoor deze geheel intact blijft. Ook is het wegwerken van kabels een stuk eenvoudiger.

Het grootste nadeel van een staand tv-meubel is dat deze lastiger schoon te houden is, omdat je niet zo gemakkelijk achter of onder het meubel kunt komen. Daarnaast kun je ook de hoogte van de televisie niet aanpassen (tenzij je natuurlijk over een hangende televisie beschikt).

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *