Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

afrikaanse sfeer in huis
Interieur Mooi Tips

Breng een Afrikaanse sfeer in huis

 Een Afrikaans interieur heeft karakter en straalt openheid uit. Met verschillende kleurtinten, prints, woonaccessoires zoals schilderijen en meer is het zeker mogelijk om deze karakteristieke sfeer van Afrika in huis te halen. Weten hoe jij dit kan doen? Lees dan snel verder!

Kleuren en prints

Rustige kleuren met felle kleuren maken het zo dat de Afrikaanse huisstijl een gevoel van balans uitstraalt. De basiskleuren kunnen bruine tinten zijn maar ook zwart-wit. Voeg daaraan leuke felle kleuren toe en dat geeft een positief effect aan je interieur. Met het gebruik van verschillende tribal en prints kunnen de kleuren mooi gecombineerd worden. Voel je vrij om hierin creatief te zijn en met verschillende combinaties te spelen. In een Afrikaanse huisstijl kun je qua kleurcombinaties eigenlijk geen fouten maken!

Grote Afrikaanse schilderijen

Grote schilderijen zijn een echte must have in een Afrikaans geïnspireerd interieur. Neutraal of juist vol met verschillende kleuren, Afrikaanse schilderijen voegen al snel een groot deel toe aan de sfeer in huis. Dit maakt een echt statement in het interieur!

Verschillende manieren voor een Afrikaanse huisstijl

Er zijn meerdere manieren om een Afrikaans interieur toe te passen. Je kan namelijk een heel gezellige sfeer creëren door heel veel tierelantijntjes toe te voegen zoals manden, beeldjes en extravagante sierkussens met opvallende prints. Daarnaast kun je ook een wat strakkere versie van de woonstijl toepassen door niet teveel decor spullen aan het interieur toe te voegen en bijvoorbeeld maar 1 of 2 kleurtinten te combineren met de basiskleur. Zo krijg je een interieur met een toch wat modern tintje!

Afrikaanse stijl

Je hele interieur omgooien hoeft natuurlijk niet meteen, maar als de stijl je erg leuk en mooi lijkt dan is het altijd een idee om te beginnen met kleine veranderingen. Dit als toevoeging aan de sfeer in huis. Hopelijk ben je met dit artikel geïnspireerd tot wat leuke aanpassingen en geniet jij dadelijk van de karakteristieke sfeer van Afrika! Wil je ook nog tips hoe je je woonkamer voordeling kunt inrichten? Lees hier dan verder.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *