Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Wat zijn de voordelen van rolgordijnen op maat
Algemeen Wonen

Wat zijn de voordelen van rolgordijnen op maat?

Rolgordijnen op maat zijn een bijzonder type raamdecoratie. Rolgordijnen op maat worden gemaakt van verschillende stoffen, waaronder katoen, polyester en zijde. Ze kunnen worden gemaakt met verduisterende stoffen om licht te blokkeren of met verduisterende stoffen, zoals voile, die lichtfilterende eigenschappen hebben. Er zijn ook opties voor vlamvertragende stoffen of waterdichte stoffen, waardoor deze rolgordijnen op maat geschikt zijn voor de meeste kamers, zelfs die waar vocht een probleem is. Dit type raamdecoratie biedt bovendien nog meer voordelen. In dit artikel kun je daar meer over lezen.

Beheer privacy en licht

Rolgordijnen op maat zijn ideaal voor het regelen van de hoeveelheid licht die door ramen naar binnen valt en voor het beschermen van je privacy. Verduisterende rolgordijnen zijn vooral handig als je maximale privacy wilt of het licht in bepaalde kamers volledig wilt blokkeren. Verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor kinderdagverblijven en slaapkamers omdat een donkere omgeving een betere nachtrust kan bevorderen. Ze werken ook goed in kantoren en klaslokalen waar je verblinding op schermen moet verminderen en in theaterzalen waar het donker is voor een betere kijkomgeving. Aan de andere kant van het spectrum zijn op maat gemaakte rolgordijnen van voile een ideale keuze in ruimtes waar je meer licht en helderheid wilt.

Aangepaste pasvorm

Rolgordijnen op maat zijn ontworpen om exact op de afmetingen van je raamkozijn te passen. Dit biedt een pasvorm op maat die naadloos binnen of buiten de raamuitsparing past. Het resultaat is een strakke en verfijnde uitstraling zonder dat er blinde lamellen of stoffen uit het raamkozijn steken. Door de pasvorm op maat kun je ook rolgordijnen op maat gebruiken voor ongebruikelijk gevormde ramen. Ze zijn de perfecte oplossing voor serreramen, hoge boogramen en driehoekige ramen. In principe passen de op maat gemaakte rolgordijnen dus bij elk soort raam, ongeacht de vorm van het glas.

Stijlvol

Rolgordijnen op maat zijn een geweldige manier om stijl en decor toe te voegen aan je huis. Vaak denken we aan vazen, vloerkleden en schilderijen als de beste manier om design toe te voegen aan onze favoriete ruimtes. Het toevoegen van raambekleding is echter een van de snelste manieren om het gevoel van een kamer te veranderen. Bijvoorbeeld, patroon rolgordijnen kan gewaagde stijl toe te voegen met geometrische prints of je kunt een romantisch tintje aan je woning toevoegen met een exemplaar dat bloemen elementen toont. Aan de andere kant kan een rolgordijn in felle tinten een vleugje kleur toevoegen aan een ruimte, waardoor de kamer meteen opvrolijkt.

Eenvoudige reiniging

Rolgordijnen op maat zijn ongelooflijk eenvoudig schoon te maken. Het enige dat ze nodig hebben, is elke week even snel stofzuigen met een meubelborstel. Je kunt de stof van het rolgordijn ook ter plaatse reinigen met water en zeep om vlekken of ophoping van vuil en roet te verwijderen. Het beste van alles is dat je geen afzonderlijke lamellen hoeft af te vegen, wat tijdrovend kan zijn. Het reinigen van de rolgordijnen is dus niet alleen makkelijk, maar vaak ook nog lekker snel.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *