Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Welke salontafel past bij mij Hier moet je op letten!
Interieur Tips

Welke salontafel past bij mij? Hier moet je op letten!

Salontafels zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Er is niet alleen keuze uit heel veel verschillende soorten materialen, maar ook uit een heleboel kleuren en vormen. Voordeel: er is voor ieder wat wils te vinden. Nadeel: het wordt er niet bepaald gemakkelijker op om de juiste salontafel te vinden. Daar hopen we met dit artikel wat verandering in te kunnen brengen. Er zijn namelijk verschillende factoren waar je op kunt letten om eenvoudig de juiste salontafel te vinden. We zetten ze hieronder op een rijtje.

Onvoldoende opbergruimte

Hier loopt iedereen wel eens tegenaan. Onvoldoende opbergruimte in de woonkamer lijkt een steeds groter probleem te worden. Niet alleen omdat de woningen simpelweg steeds kleiner worden (zeg maar bedankt tegen de woning schaarste in ons land), maar ook omdat we gewoon over meer spullen beschikken. Noem maar eens op hoeveel spullen jij standaard in de buurt van de bank en de televisie wilt hebben.

Denk aan onderzettertjes, afstandsbediening(en) (want geef toe, dit is er vaak meer dan één) en waxinelichtjes. Daarnaast wil je natuurlijk ook nog over voldoende ruimte beschikken om wat hapjes en drankjes op de salontafel te kunnen zetten. Kortom, het is altijd weer een hele puzzel hoe je nu weer alles netjes op kunt bergen. In dat geval is het verstandig om naar een salontafel met extra opbergruimte te kijken. Dat bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt er ook nog eens voor dat de woonkamer veel minder rommelig oogt. Een mooie salontafel met plank biedt dan zeker de uitkomst.

Wel of geen kleine kinderen?

Ook de huidige gezinssamenstelling vraagt de nodige aandacht wanneer je op zoek gaat naar dé perfecte salontafel. Zijn er bijvoorbeeld wel of geen kleine kinderen in huis aanwezig? Houd er rekening mee dat kleine kinderen niet alleen veel gemakkelijker dingen omstoten, maar zich (zeker wanneer ze nog heel jong zijn) ook sneller kunnen bezeren aan een tafel. Iedere ouder van een jong kind weet dat een rechthoekige salontafel met scherpe punten not done is met een kleine dreumes. Voordat je het weet schuift hij of zij onderuit met alle gevolgen van dien.

Met jonge kinderen is het daarom slimmer om voor een zwarte ronde salontafel met glas te kiezen. Dat ziet er niet alleen heel stijlvol en trendy uit, maar is ook nog eens een stuk veiliger. Doordat er geen scherpe hoeken zijn kan je kind zich minder snel bezeren. Maak je bovendien ook niet druk over het glazen blad, want dit is extra beveiligd glas. Je kind zal hier dus niet snel doorheen gaan. Bovendien heeft glas ook nog een groot voordeel voor zowel de jongere als al wat oudere kinderen. Een keer een glas drinken omgooien is namelijk geen probleem. Even een doekje over het glas halen en deze ziet er weer zo goed als nieuw uit.

Beschikbare ruimte

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk ook de beschikbare ruimte. Waar komt de salontafel precies te staan? Hoe zou je de stijl van de woonkamer omschrijven? Op basis van die informatie weet je al snel waar je naar op zoek bent.

Iets wat anno 2021 ook erg trendy is, is het mixen & matchen van verschillende stijlen en vormen. Zo zagen we vroeger voornamelijk veel rechte hoeken in de meeste Nederlandse woningen. Inmiddels zijn geometrische vormen veel populairder. Kies er daarom bijvoorbeeld voor om naast alle rechthoekige meubels in huis ook een mooie ronde salontafel te plaatsen. Dat geeft een speels effect en maakt de ruimte direct een stuk sfeervoller.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *