Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

industriele stijl
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Zo haal jij de industriële stijl in huis

Steeds meer mensen raken verliefd op de industriële stijl. Deze stijl wordt inmiddels niet alleen gezien in woningen, maar ook in restaurants en hotels. Dat is dan ook niet zo gek, want bijna iedereen is dol op de charme van deze bijzondere woonstijl. In dit artikel besteden we aandacht aan hoe jij deze stijl in huis kunt halen, wat deze stijl kenmerkt en geven we een paar handige tips & tricks om je eigen industriële meubels te maken!

Ruwe materialen

Als we kijken naar de industriële stijl zien we vooral heel veel ruwe materialen. Eigenlijk gaan we gewoon een stapje terug in de tijd qua materiaalgebruik. Als je de industriële stijl wilt doorvoeren in je woning is het dan ook belangrijk om vooral veel hout, staal en beton te laten zien. Eigenlijk is het de bedoeling dat je terug in de tijd gaat met je woning.

Meubels die passen bij een industrieel interieur

Vooral met meubels kan je alle kanten op bij een industrieel interieur. Je kunt kiezen voor dure meubels die gemaakt zijn voor dit interieur, maar je kunt ook gaan snuffelen voor meubels bij kringloopwinkels of op rommelmarkten. Alles wat vintage is past bij deze stijl. Wist je dat het ook erg gemakkelijk is om zelf industriële meubels of accesoires te maken? Gebruik bijvoorbeeld een oude en roestige gieter als bloemenvaas of maak zelf een kast met oude, ruwe materialen.

Kleurgebruik bij de industriële stijl

Het kleurgebruik dat past bij de industriële stijl kunnen we als sober omschrijven. We zien vooral donkere en neutrale kleuren, zoals zwart, grijs en wit. Hiermee proberen we de uitstraling van oude fabriekspanden terug te voeren in onze woning. Natuurlijk kan je hier wel een beetje mee spelen. Het hoeft uiteraard niet te betekenen dat je woning geen karakter heeft. Gebruik bijvoorbeeld een felle kleur op 1 wand of plaats een eyecatcher in de kamer met een sprekende kleur.

Verlichting kiezen

Net als bij ieder ander interieur kan je de uitstraling van je woning maken of breken met de juiste verlichting. Kies bij dit interieur dan ook zeker niet voor een simpel lampje, maar ga voor een zware industriële lamp om de uitstraling van je woning te perfectioneren.

Past de industriële stijl wel bij mijn woning?

Het voordeel van de industriële stijl is dat het in vrijwel elke woning is toe te passen. Of je nu in een boerderij of simpel rijtjeshuis woont. Iedereen kan dat oude fabrieksgevoel in huis halen!

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *