Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

warmte in huis
Tips Wonen Woonkamer

Zo bewaar je makkelijk de warmte in huis

Nu de winter weer voor de deur staat, gaan we terug op zoek naar hoe we onze woning kunnen verwarmen. Zeker nu ook nog eens de energiefactuur duurder is geworden, is het belangrijk om zo efficiënt mogelijk met energie en warmte om te springen. Hier geven we je alvast enkele tips over hoe je de warmte in je huis kunt bewaren en zo je energiefactuur laag kunt houden.1

1. Het goed onderhouden van je cv-ketel

Cv-ketels zijn het hart van je woning als het op energie aankomt. Deze zorgt voor het warme water die ervoor zorgt dat al de ruimtes van je woning lekker warm blijven. Daarom is het goed dat je regelmatig laat checken of het zijn werk nog wel goed doen. Aangeraden is om hem ongeveer twee keer per jaar na te laten kijken.

2. Vloerverwarming

Naast het plaatsen van een cv-ketel kan vloerverwarming ook een erg goede manier zijn om je huis warm te houden. Niet alleen voelt het lekker gezellig aan als je op je sokken of blote voeten door het huis wandelt, maar het is ook een efficiënte manier van verwarmen. De warmteverdeling is erg ideaal en de stookkosten blijven nog eens laag ook!

3. Hou de gordijnen dicht

Hoewel dubbel glas ervoor zorgt dat er al minder warmte verloren gaat, is het nog beter om je gordijnen dicht te houden. Deze fungeren immers als een extra beschermlaagje waardoor de warmte in de woning blijft en de kou buiten.

4. Gebruik kaarsen

Wanneer je je gordijnen dichthoudt moet je niet meteen het licht aansteken. Een betere manier is kaarsen te plaatsen over je hele woning. Kaarsen zullen dan wel niet je hele woning opwarmen, maar vooral in kleine ruimtes zal je toch een verschil voelen. Daarnaast zorgen kaarsen ook nog eens voor die extra gezelligheid op een koude winteravond. Met geurkaarsen kun je die sfeer nog een tikkeltje verder drijven.

5. Open haard

Niets is gezelliger op een koude winteravond dan gezellig bij het knetterende vuur te zitten. Een open haard zorgt niet alleen voor een romantisch sfeertje, maar het is ook nog eens een erg goedkope manier van verwarmen gezien houtblokken niet duur zijn.

open haard

6. Profiteer van de zon

Een keer dat de zon is ondergegaan, kan het interessant zijn om je gordijnen gesloten te houden, maar overdag laat je ze beter open. Ondanks het feit dat het een winterzon is, kunnen die enkele stralen je huis een aangename temperatuur geven.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *