Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

woonaccessoires in de woonkamer
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Zo combineer je woonaccessoires in de woonkamer

Als we de woonkamer opknappen zullen we direct denken aan de grote meubels die aangeschaft moeten worden. We richten al onze aandacht op de bank, de salontafel, het tv-meubel en het dressoir terwijl we eigenlijk bijna alle sfeer uit onze woning laten verdwijnen. De woonkamer is gewoon niet compleet zonder accessoires! Bij een metamorfose horen woonaccessoires. Toch vinden veel mensen het lastig om woonaccessoires te combineren met hun interieur. In dit artikel geven we jou tips bij het combineren van accessoires in je woonkamer.

Welke stijl had jij in gedachten?

Zet eerst eens op een rijtje welke woonstijl jij in gedachten had voor je woonkamer. Heb je dit bereikt met je meubels? Dan is het tijd om je te richten op de accessoires. Bij sommige woonstijlen zijn accesoires niet erg geliefd. Denk aan de Scandinavische of industrieel stijl. Hierbij is het belangrijk dat je zuinig omgaat met accessoires, maar zeker niet dat je ze weglaat. Ook bij deze stijlen maak jij de woonkamer pas echt af met verschillende woonaccessoires. Woontrends die gebaseerd zijn op minimalisme zijn vaak goed te combineren met een flinke eyecatcher in de woonkamer, zoals een groot schilderij of een bijzondere lamp.

Wees creatief en combineer

Elk interieur verleent zich ervoor om creatief te zijn. Design meubels combineren met goedkope accesoires kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een enorm leuk effect. Wist je dat het je woning nog interessanter kan maken als je verschillende stijlen met elkaar combineert? Veel mensen maken de beginnersfout om alle meubels en accessoires feilloos op elkaar af te stemmen. Dit geeft een soort showroom en onpersoonlijk gevoel. Door verschillende stijlen te combineren zorg je voor een persoonlijk tintje en word je woonkamer nog gezelliger.

Speel met kleuren

Net als dat veel mensen de meubels en accessoires perfect op elkaar afstemmen, zien we ook steeds vaker dat het kleurgebruik heel netjes blijft. Terwijl juist dat contrast een woonkamer zo interessant maakt. Wist je dat colorblocking de trend van 2018 is? Speel dus gerust met die kleuren en combineer kleuren die op het eerste oog misschien helemaal niet zo goed bij elkaar passen. Laat jezelf verrassen door het resultaat. Zeker als het interieur van je woonkamer gericht is op minimalisme is het spelen met kleuren een prima manier om wat meer sfeer en diepte in de kamer te brengen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *