Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Welke vloer past in mijn woonkamer
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Welke vloer past in mijn woonkamer?

De vloer in de woonkamer is bepalend voor de sfeer en uitstraling in huis. Niet alleen de vloerkeuze is van belang, maar ook welke kleuren je kiest. Wist je dat een lichte vloer bijvoorbeeld optisch meer ruimte kan creëren en zelfs meer nadruk op de meubels kan leggen? Daarentegen biedt een donkere vloer weer meer warmte en een huiselijke uitstraling. Voordat je echter over de kleuren kunt gaan nadenken, is het eerst belangrijk om een geschikte vloer uit te kiezen. Maar hoe doe je dat precies? Waar moet je op letten? Hoe kies je uit al die geweldige Martijn de Wit vloeren een vloer die bij jouw woonstijl past? Wij zetten de verschillende vloeren en de daarbij horende voor- en nadelen voor jou op een rijtje.

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn niet meer uit de Nederlandse woningen weg te denken. Waar ze voorheen vooral bekritiseerd werden om hun vlakke uitstraling, heeft de tijd tegenwoordig niet stilgestaan en is deze juist niet meer van echt hout te onderscheiden. Het grootste voordeel van laminaat is dat deze voor scherpe prijzen te vinden is. Bovendien kan deze eenvoudig zelf gelegd worden. Het grote nadeel is dat laminaat slecht tegen vocht kan. Bij het omstoten van een glas drinken of een ongelukje van de huisdieren is de kans groot dat de vloer gaat bobbelen.

laminaten vloer woonkamer

Houten vloeren

Houten vloeren zijn een echte must als je meer sfeer in de woonkamer wilt halen. De charme van hout is met geen pen te beschrijven. Hiermee haal je een echt natuurproduct in huis. Eentje die niet alleen voor heel veel sfeer zorgt, maar ook nog eens ontzettend duurzaam is. Bovendien is hout zeer veelzijdig. Je kunt de houten vloer op enorm veel verschillende manieren leggen. Denk bijvoorbeeld aan een dynamisch visgraat parket of een bijzondere legmethode waarbij zelfs vloerverwarming mogelijk is. De keuzes zijn eindeloos! Daarnaast zijn beschadigingen eenvoudig te herstellen door een plank te vervangen.

Als je van een natuurproduct in huis wilt genieten is een houten vloer zeker geschikt!

visgraat vloer

Tapijt

Tapijt, dat is toch iets wat je alleen nog bij oudere mensen ziet? Wie dit denkt heeft het goed mis. Tapijt is helemaal terug van weggeweest! Tapijt geeft niet alleen altijd een luxe en nette uitstraling, maar is ook nog eens zeer comfortabel en zacht. Ook werkt een tapijtvloer energiebesparend. Doordat er minder warmte verloren gaat door de vloer, zal de temperatuur in de woonkamer een stuk aangenamer blijven. Hierdoor ben je minder snel geneigd om de thermostaat hoger te zetten en zo bespaar je snel een hoop energie. Helaas zitten er ook wel nadelen aan een tapijtvloer. Zo is hoogpolig tapijt moeilijk schoon te houden, waardoor mensen met allergieën hier snel last van krijgen. Daarnaast is het ook voor mensen met huisdieren een minder geschikte keuze.

PVC

PVC lijkt op het eerste gezicht niet heel veel te verschillen van een laminaatvloer. Die verschillen zijn echter wel degelijk aanwezig. Zo is een PVC vloer waterbestendig, hygiënischer en zorgt deze voor extra geluiddemping. Door deze enorme voordelen zien we dat de PVC vloer steeds meer aan populariteit wint en langzaam de traditionele laminaatvloer van haar troon stoot.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *