Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

cortenstalen plantenbak woonkamer
Mooi Tips Wonen

Welke plant kiezen voor een cortenstalen plantenbak in de woonkamer?

Cortenstalen plantenbakken staan vooral bekend om hun onverwoestbare eigenschappen. Cortenstaal is een ijzersterk materiaal wat vaak gebruikt wordt voor het vervaardigen van plantenbakken. Dat is ook niet zo vreemd omdat dit materiaal zeer goed in de buitenlucht kan verblijven. In tegenstelling tot andere plantenbakken zal deze niet zo snel verweren. Hierdoor geniet je altijd van een optimale uitstraling in de tuin. Maar wist je dat een cortenstalen plantenbak ook in de woonkamer goed van pas kan komen? Niet per se door zijn onverwoestbare talenten, maar wel door de geweldige natuurlijke uitstraling van deze plantenbak. Een corten plantenbak is te herkennen aan de oranjebruine roestkleur. Perfect voor een natuurlijke woonkamer! Meer informatie over dit product kunt u vinden op godu-tuin.nl. Maar met welke plant verrijk je deze bakken? In dit artikel geven we enkele tips.

Kies voor cortenstaal bakken met bodem

Allereerst is het belangrijk dat de stalen plantenbak aan al jouw wensen voldoet. Als je deze in de woonkamer wilt plaatsen, moet deze wel over een bodem beschikken. Omdat deze plantenbakken dikwijls buiten worden geplaatst, worden ze ook vaak zonder bodem verkocht. Let hier dan ook goed op voordat je deze in je winkelmandje plaatst. Zo voorkom je vervelende verrassingen bij thuiskomst.

Kies voor cortenstaal bakken met bodem

Welke plant is geschikt voor een cortenstaal plantenbak?

Als je een nieuwe kamerplant wilt aanschaffen is de woonkamer hier bij uitstek geschikt voor. Hier is immers voldoende plek om jouw nieuwe verovering te plaatsen. Bedenk echter wel goed hoeveel licht er op de uitgekozen plek aanwezig is. Als de plant voornamelijk in de schaduw staat, is een tropische plant vaak minder geschikt. Kies daarom de plant altijd zorgvuldig uit en lees het bijbehorende kaartje goed. Hier staat duidelijk op vermeldt hoe je de plant moet verzorgen en hoe je dit precies aanpakt. Zo weet je zeker dat je de plant in optimale conditie houdt, zeker als de leefomstandigheden in de woonkamer niet altijd optimaal zijn. De cortenstaal bakken kunnen direct met mooie planten verrijkt worden!

welke plant

De grootte van de plant is uiteraard afhankelijk van de grootte van jouw cortenstalen plantenbak. Als deze enorm groot is, mag de plant ook wel hoog en breed zijn. Anders valt deze weg in de bak. Let daarom goed op de grootte van de stalen plantenbak, alvorens je een nieuwe plant aanschaft. Zo weet je zeker dat het resultaat naar wens is.

Geschikte planten voor de woonkamer zijn:

  •             Monstera Deliciosa, ook wel een gatenplant genoemd, geeft iedere woonkamer direct een natuurlijke uitstraling. Het ‘jungle’ effect is niet ver te zoeken dankzij deze plant. Deze beschikt over een stoere en natuurlijke uitstraling en is totaal niet veeleisend. Het is de perfecte plant voor mensen die geen groene vingers hebben en toch hun cortenstalen plantenbak willen verrijken!

Monstera Deliciosa

  •             De Goudpalm is een ware musthave voor iedereen die op zoek is naar een geschikte kamerplant. De uitstraling is tijdloos en geschikt voor ieder interieur. Bovendien kan deze plant in de zomer gemakkelijk naar de tuin verplaatst worden. Dankzij jouw cortenstalen plantenbak is dit al helemaal geen enkel probleem meer.

De Goudpalm

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *