Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Maak je tuin weer spannend met Staygreen Gras
Tips Wonen

Maak je tuin weer spannend met Staygreen Gras

Je bent een enorme bewonderaar van Piet Mondriaan en je hebt een reproductie van Victory Boogie Woogie in de woonkamer hangen. Die woonkamer is tegelijk tuinkamer want als je op je bank of in je favoriete stoel zit, kijk je zo de tuin in. Het valt je nu pas op dat je dan eigenlijk alleen maar gras ziet. Met daarachter een paar bomen. Saai. Een vriend vertelde je een tijdje geleden over iets van vakverdeling in je tuin en nu zie je het heel helder voor je: Je maakt er een Piet Mondriaan-tuin van!

Maak je tuin weer spannend met Staygreen Gras

Hoe maak je een tuin met een vakverdeling?

Je gaat gelijk aan de slag. Eerst maak je een plattegrond van de tuin, netjes op schaal natuurlijk. Dan leg je daar de uitgeprinte kleinere versie van Victory Boogiewoogie in. Op zo’n manier dat een groot deel van de tuin ermee wordt bedekt. En dat de onderste punt van het schilderij zich bij de openslaande deuren van je tuinkamer bevindt. De witte en grijs gekleurde vlakken op het schilderij worden gras in je tuin. De blauwe vlakken uit het schilderij worden in je tuin ingezaaid met Staygreen 4 Grass, een grasmengsel dat speciaal is samengesteld voor bloemen en kruidenmengsels. Dit grasmengsel brengt variatie in het grassenbestand, het bestaat uit maar liefst 9 verschillende grassoorten. De gele vlakken zaai je in met een kruidenmengsel zoals bijvoorbeeld Staygreen Colour, een eenjarig inheems bloemen- en kruidenmengsel. Staygreen Colour is super geschikt om te gebruiken als kleurrijke toevoeging aan andere Staygreen mengsels.

Kleurrijke banen

Dan blijven eigenlijk nog de banen op het schilderij over van verschillende kleuren. Deze banen die je hebt uitgetekend in de plattegrond van je tuin zaai je in met Staygreen 6 Golden Summer. Dit meerjarig inheems bloemenmengsel voor zonnige plaatsen bloeit vooral in geel en wit. Met dit bijenmengsel creëer je een ideale leefomgeving voor bestuivende insecten en trekt ook vlinders aan. Staygreen 6 Golden Summer is kant en klaar verpakt per 100 gram en de bloemen worden tussen de 50 en 100 cm hoog. 

Avontuurlijke tuin

In dit voorbeeld is er gebruik gemaakt van het beroemde schilderij Victor Boogiewoogie van Piet Mondriaan. Je kan natuurlijk elk schilderij, tekening of foto ervoor gebruiken. Print hem uit op een A4’tje en verwerk hem in je tuinontwerp. Zo maak je de meest avontuurlijke tuin die je kan bedenken! Je kan een heleboel soorten grasmengsels, tuinkruidenmengsels en bloemenmengsels kopen en bijna ontelbare ontwerpen maken. Maak het ontwerp helemaal naar jouw idee en smaak. Maak van een stukje van je tuin een eetbare tuin en van een ander gedeelte weer een bloemenpracht. Maak gebruik van de vele mengsels die al op de markt zijn en ga voor het avontuur! Veel plezier met ontwerpen!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *