Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Tips Wonen Woonkamer

Besparen op gas en stroom in de woonkamer

Viel de jaarlijkse energierekening weer enorm tegen en zit je werkelijk met de handen in het haar? Je bent echt niet de enige! Veel mensen vinden het lastig om te bepalen hoe ze kunnen besparen op gas en stroom. De beste plek om hiermee te beginnen is de woonkamer. Deze wordt immers vrijwel het meest gebruikt de hele dag en staat waarschijnlijk bomvol met elektronische apparaten. Bovendien gebruik je hier ook redelijk wat gas door het gebruik van centrale- of vloerverwarming. Hoe je dit verbruik binnen de perken houdt en tegelijkertijd de sfeer in de woonkamer intact laat? Dat leggen we uit in dit artikel.

Besparen op gas in de woonkamer

Besparen op gas in de woonkamer kan best lastig zijn. We weten allemaal dat het verbruik van gas een enorme invloed kan hebben op de hoogte van de energierekening. Je gebruikt gas onder andere bij het verwarmen van je woning en daar kan je uiteraard niet te veel op besparen. Je wilt immers nog wel kunnen genieten van een aangename temperatuur in huis. Hoe bespaar je dán op gas in de woonkamer? Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat de ideale omgevingstemperatuur in huis tussen de 18 en 22 graden ligt. Veel mensen kunnen daarom de verwarming ook nog best wel een graadje lager zetten, zonder dat dit de aangename temperatuur in huis beïnvloed. Bovendien kan je ook gebruik maken van warme plaids, kussentjes en kleurrijke kaarsen. Ideaal om dat warme wintergevoel in huis te halen! Bovendien bespaar je er ook nog eens een hoop geld mee.

Ben je de trotste eigenaar van vloerverwarming? Dan is het belangrijk dat je deze gebruikt om de woonkamer te verwarmen, maar doe dit niet in combinatie met de gewone centrale verwarming. Anders wordt er dubbelop gestookt en dat is zonde van het geld.

Vloerverwarming

Besparen op stroom in de woonkamer

Grote kans dat er heel wat elektronische apparaten in de woonkamer staan. Deze vragen allemaal om stroom en dat zie je dan ook terug op de energierekening. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je er helemaal geen gebruik van mag maken. Juist deze dingen maken de woonkamer een ruimte om in te relaxen en te genieten van de vrije tijd. Die hoef je echt niet op te geven om geld te besparen. Wel kan je leren om anders om te gaan met deze apparaten. Zet de televisie bijvoorbeeld altijd helemaal uit, niet alleen op stand-by. Ook op stand-by zal de televisie om een kleine hoeveelheid stroom vragen en zeker als deze niet in gebruik is, is dat enorm zonde. Je kunt zelfs nog beter de stekkers uit de stopcontacten halen van apparaten die op dat moment niet gebruikt worden. Zo voorkom je sluipverbruik. Houd altijd in je achterhoofd dat ook de kleine dingen tellen. Zet bijvoorbeeld niet onnodig de verlichting aan, controleer regelmatig de stopcontacten en zet geen apparaten neer die toch niet gebruikt worden.

Besparen op stroom en gas in de woonkamer hoeft niet moeilijk te zijn als je rekening houdt met kleine dingen. Ook de kleine dingen tellen en helpen jou bij een lagere energierekening!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *