Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

winterproef huis
Tips Wonen Woonkamer

Winterjassen uit de kast! Is jouw woonkamer al winterproof?

 Het kwik is de afgelopen dagen niet meer boven de 20 graden geweest en om half 8 is het al zo goed als donker buiten. We gaan langzaam weer de wintertijd in en dat is voor de één een zegen en voor de ander een ware nachtmerrie. Wat het voor jou ook is, we komen er niet meer onderuit! De winter nadert met rasse schreden en een dikgedrukte folder met: ‘winterjas heren,’ ligt al op je te wachten. We moeten er toch echt aan geloven. Als de winterjassen weer uit de kast mogen, is het hoog tijd om de woonkamer winterproof te maken!

Begin met de juiste woonaccessoires

De naderende winter geeft je een goed excuus om weer te gaan shoppen voor woonaccessoires. Warme woonaccessoires kunnen immers echt niet ontbreken als de winter valt. Kies voor lekkere dikke plaids, ‘fluffy’ kussens en grappige koffiemokken. Zet een paar stijlvolle kaarsen neer in de kamer en je geniet gelijk van een sfeervolle en warme ruimte. De winter is het ideale seizoen om wat meer sfeer in huis te halen. Nog even en we gaan de kerstboom weer optuigen en genieten we van de warmte onder een dikke deken. Hoe fijn is het dan om ook nog eens een kopje chocolademelk uit een grappige koffie- of theemok te drinken? Met de juiste woonaccessoires breng jij de winter binnen no-time in huis!

woonkamer winterproef

 

Hang dikke gordijnen voor de ramen

In de winter klagen veel mensen over de kou binnenshuis. Ze blijven de verwarming hoger zetten en hebben het idee dat het helemaal niet opwarmt in huis. Dit is niet alleen heel slecht voor je portemonnee en het milieu, maar ook nog eens totaal niet nodig. Bovenstaande taferelen komen vaak voor bij slecht geïsoleerde woningen. Je doet er dan ook goed aan om de isolatie van je woning kritisch onder de loep te nemen. Heb je nu gewoon niet de financiële middelen tot je beschikking om de isolatie te laten uitvoeren? Begin dan met kleine dingen om de temperatuur in huis wat aangenamer te maken. Bewaar de winterjassen maar voor buiten en ga aan de slag in huis! Zo kunnen dikke gordijnen al heel veel warmte vasthouden. Dit is ideaal als veel van de warmte door de ramen verdwijnt. Sommige woningen met enkelglas hebben dan ook veel baat aan dikke gordijnen. Ook kan je rekening houden met het plaatsen van de meubels in de woonkamer. Als je grote meubels voor de radiator plaatst, zal deze de warme luchtstroom blokkeren. Dit resulteert in een koude woning en een ronkende radiator. Niet doen dus! Al deze kleine dingen kunnen bijdragen aan een aangenamere temperatuur in huis. Ondertussen kun jij sparen voor een goede isolatie van de woonkamer en wie weet is dat volgend jaar wel een optie.

dikke gordijnen

Maak grondig schoon

Laten we wel wezen: de afgelopen zomer was het zó heet, dat we weinig zin hadden om van onze plek af te komen. Dit resulteerde in vervuilde en slordige woningen. Inmiddels is het kwik gedaald en kunnen we eindelijk weer de handen uit de mouwen steken. Haal alle kastjes, dressoirs en tv-meubels leeg en ruim eens goed op. Zo hoef je aankomende winter een stuk minder te doen en is het enkel een kwestie van bijhouden! Hoe makkelijk is dat?

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *