Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Hoe bevordert een stevig bed je gezondheid?
Wonen

Hoe bevordert een stevig bed je gezondheid?

Je nachtrust is één van de factoren die beslissen of jij gezond bent. Slaap je slecht, dan krijg je te maken met allerlei lichamelijke en geestelijke klachten die je leven verstoren. Daarom is het belangrijk om een goed bed te hebben, waarop je lekker ligt en dat de juiste spieren en lichaamsdelen ondersteunt. Een hoop mensen denken dat vooral hun matras hierin van belang is. Maar wist je dat je kussen, je bed en je bedbodem een onschatbare rol hebben in de kwaliteit van je nachtrust? In dit artikel vertellen we je meer over slapen. Na het lezen weet jij hoe je je slaapritme en de kwaliteit van je rust verbetert met een tweepersoonsbed van steigerhout, een stevig kussen en een goede bedbodem.

Waarom is je nachtrust belangrijk?

Bijna een kwart van de Nederlanders die 25 jaar of ouder zijn, heeft slaapproblemen. Dat is een vervelende kwestie, want slapen is belangrijk voor je functioneren en voor je gezondheid. Slaap je slecht, dan heb je onder andere kans op de volgende gezondheidsklachten:

  • Obesitas;
  • Hart- en vaatziekten;
  • Ziekte van Alzheimer;
  • Concentratieproblemen (en andere cognitieve stoornissen);
  • Depressiviteit.

Naast al deze problemen veroorzaakt een langdurig verstoorde nachtrust vaak slechte slaapgewoonten. Denk hierbij aan te laat naar bed gaan of het dagelijks nemen van slaapmiddelen.

Hoe kies je een goed kussen?

Word jij elke ochtend wakker met hoofdpijn of pijn in je nek? Dan is de kans groot dat je het verkeerde kussen op je bed hebt liggen. Dat is namelijk bij heel veel mensen het geval. Er zijn dan ook een hoop kussens op de markt: van kussens van een tientje tot kussens die honderden euro’s kosten. Er zijn speciale nekkussens, kussens met een vulling van eendenveren, kussens gevuld met schuim en zo kun je nog wel even voort. Kun je het bedenken, dan bestaat het waarschijnlijk. Maar welk kussen past het beste bij jou? Dat hangt af van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld je favoriete slaaphouding, je lichamelijke kenmerken (breedte van je schouders, hoeveel je ‘s nachts zweet en of je allergieën hebt) en hoe hard je matras is. Het is in ieder geval belangrijk dat er geen ruimte tussen je kussen en je nek zit, want je kussen moet je nek goed ondersteunen. Ook mag je niet met je schouders op je kussen liggen. Slaap je op je buik? Kies dan een dun kussen. Slaap je veel op je zij? Dan is een dik kussen het beste.

Welk bed en welke bodem ondersteunt je lichaam het beste?

De nadruk wordt bij het kopen van een bed meestal op een goed matras gelegd. Maar een goed matras op een slecht bed zal je nachtrust net zo veel verstoren als een slecht matras op een goed bed. Gaat je (latten)bodem stuk, dan lig je vaak in vreemde posities die je slaap verstoren en daarbij spier- en gewrichtspijn veroorzaken. Daarom is het goed om een stevig bed te kiezen. Een tweepersoonsbed van steigerhout – te koop bij een webwinkel zoals VanLonden.com – is bijvoorbeeld enorm stevig. Er zal niet snel iets kapot aan gaan. Je bed is stevig en comfortabel, waardoor jouw nachtrust optimaal wordt bevorderd. Ook voor je kind is een goede nachtrust belangrijk. Gelukkig kun je bij VanLonden.com ook terecht voor een steigerhouten bed voor je kind. Wil jij meer weten over de stevigheid van steigerhouten bedden? Bezoek dan vandaag nog de website van VanLonden.com.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *