Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

4 tips voor meer ruimte in de kledingkast
Mooi Tips Wonen

4 tips voor meer ruimte in de kledingkast

“Ik kan nooit iets vinden en heb werkelijk niets om aan te trekken!” Komt deze uitspraak je ook zo bekend voor? Je bent zeker niet de enige. Ruimtegebrek in de kledingkast is een bekend probleem. Vaak beschikken we over zoveel kledingstukken dat we door de bomen het bos niet meer zien. Het gevolg is dat we uiteindelijk nóg meer kopen, omdat we niet meer weten wat we in de kast hebben hangen. Een vicieuze cirkel is begonnen. Om dit patroon te doorbreken, is het belangrijk om voor meer overzicht te zorgen. Bovendien kan het soms handig zijn om een andere kledingkast aan te schaffen. In dit artikel geven we 4 tips om meer ruimte en overzicht in je kledingkast te krijgen.

1.         Schaf een nieuwe kledingkast aan

Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar het ruimtegebrek precies door is ontstaan. Misschien is de kledingkast inderdaad op verkeerde wijze ingedeeld, maar het komt ook vaak voor dat de kast gewoon over te weinig capaciteit beschikt. Voordat je direct een nieuwe massief houten kledingkast aanschaft, raden wij echter wel aan om eerst de oorzaak van het probleem te vinden. Alleen dan kun je een geschikte oplossing zoeken. Gelukkig is het aanbod van kledingkasten zeer divers, waardoor je er altijd wel eentje kunt vinden die aansluit bij jouw wensen. Wanneer je zeer specifieke wensen hebt, kun je er ook nog voor kiezen om een kledingkast op maat te laten maken.

2.         Benut de ruimte tussen de bovenkant van de kast en het plafond

Vaak zien we dat mensen de bovenkant van hun kledingkast leeg laten. Deze is echter prima geschikt om extra kleding, accessoires of schoenen op kwijt te kunnen. Natuurlijk wil je wel dat het aangezicht netjes blijft. Koop daarom afsluitbare dozen en manden. Deze kan je gebruiken om kledingstukken die je nu niet gebruikt (denk aan seizoensgebonden kleding) in op te bergen. Zo bespaar je een hoop ruimte in je kledingkast.

Benut de ruimte tussen de bovenkant van de kast en het plafond

3.         Inspecteer alle kledingstukken

Natuurlijk begint een goede kastindeling met een flinke schoonmaakbeurt. Trek daarom alle items uit je kast en begin met het maken van stapels. Kledingstukken die gaten bevatten of gewoon niet meer gedragen kunnen worden, leg je op de weggooi stapel. Vaak zit er ook kleding bij die er nog heel netjes uitzien, maar die je niet meer past of om een andere reden nooit meer draagt. Deze kan je op een weggeef stapel leggen. Vervolgens maak je nog twee verschillende stapels voor zomer- en winterkleding. Nu beschik je direct al over meer overzicht en ontstaat er al wat meer ruimte in de kast én in je hoofd!

4.         Hang niet alles op

Het ophangen van kleding neemt altijd veel ruimte in beslag. Dit terwijl sommige items, zoals topjes en T-shirts, eenvoudig opgevouwen kunnen worden. Mooie jurkjes of pakken die kreukvrij moeten blijven kan je daarentegen beter ophangen. Door selectiever op te hangen, bespaar je veel ruimte in de kast en krijg je tevens meer overzicht doordat niet alles meer door elkaar hangt.

Door kledingstukken bewust te verdelen, eventueel een grotere kledingkast te kopen en alle ruimte optimaal te benutten, sta jij nooit meer met de handen in het haar voor jouw kast!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *