Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Niet te ontbreken aspecten in je woning
Interieur Mooi Tips

Met welke verbouwing verhoog je de waarde van jouw woning?

De meeste mensen vinden het leuk om te weten wat iemand nu voor hun woning zou geven. Als je zelf de woonkamer in kijkt ben je eigenlijk dik tevreden met wat je ziet. Alles ziet er hartstikke netjes uit en je zou dit bij een vreemde in huis zeker waarderen. Het is echter niet zo dat de stijl en netheid ook direct effect heeft op de waarde van de woning. Als jij van plan bent om over een tiental jaren je woning te verkopen en hier dolgraag winst op wilt maken, is het aan te raden om de volgende dingen mee te nemen in de verbouwing:

De badkamer en de keuken

De badkamer en de keuken zijn van de belangrijkste ruimtes van het huis. Als deze niet naar wens is, zullen veel mensen toch besluiten om een woning niet te kopen. Uiteraard kan je er wel voor kiezen om een wat verouderde keuken of badkamer te slopen en een nieuwe te plaatsen, maar dit kost allemaal geld. De kans is dan ook groot dat juist die mensen veel lager bieden dan de vraagprijs om zo de kosten van de verbouwing te kunnen realiseren. Als jij tijdens de verbouwing rekening wilt houden met een eventuele verkoop in de toekomst, doe je er goed aan om ze zo neutraal en modern mogelijk te houden. Dit is een stijl waar de meeste mensen vandaag de dag warm voor worden en geeft je woning tevens een luxe uitstraling. Plaats in de badkamer bijvoorbeeld een prachtige, moderne wastafel en voorzie de keuken van allerlei luxe apparatuur en technische snufjes. Tip: schaf een designradiator aan voor in de keuken. Deze vind je in allerlei soorten en maten en kunnen de keuken net dat beetje extra geven. Ideaal om je handdoeken en theedoeken op te laten drogen!

badkamer opknappen

Isolatie van de woning

Geld investeren in de isolatie van je woning is altijd een goed plan, maar zeker als je de waarde van je huis wilt verhogen. Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker voor mensen om duurzaam te kunnen wonen. Als jouw woning goed geïsoleerd wordt, zal je dit gegarandeerd terug zien in de getaxeerde waarde van de woning. Denk bij het isoleren van de woning bijvoorbeeld aan het plaatsen van dubbel glas. Bij een goede isolatie zal je woning niet alleen in waarde stijgen, maar geniet je nu ook nog eens van een lagere energierekening.

De tuin opknappen

Een relatief goedkope manier om de waarde van het huis te laten stijgen is door zowel de voor- als de achtertuin een opknapbeurt te geven. De tuin wordt voor veel mensen als een ware luxe beschouwd. Als deze er netjes uit ziet, zullen mensen sneller bereid zijn om meer voor een woning te betalen. Als je het echt goed aan wilt pakken, kun je er voor kiezen om een terrasoverkapping te plaatsen. Zo kan je zelf nog een tijdje genieten van het buitenleven in eigen tuin en is het voor potentiële kopers nog interessanter om een bod op jouw woning uit te brengen.

tuin opknappen

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *