Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

wat is een pvc vloer
Mooi Tips Wonen

Wat is een PVC vloer?

Steeds meer mensen raken gecharmeerd door de kwaliteiten van de PVC vloer. Toch laat de vloer niet bij iedereen direct een belletje rinkelen. PCV vloeren zijn vloeren waarbij geen gebruik wordt gemaakt van hout. In plaats daarvan worden ze opgebouwd met verschillende lagen kunststof, oftewel PVC. Deze vloeren worden voornamelijk gebruikt in ruimten waarbij hoge kwaliteit en duurzaamheid een belangrijke rol spelen. Een PCV vloer is een prima alternatief voor laminaat, natuursteen of houten vloeren. Maar waarom kiezen mensen eigenlijk voor een PVC vloer?

pvc vloeren

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

PVC vloeren winnen steeds meer aan populariteit. Dat is ook niet zo gek als we kijken naar de talloze voordelen van deze bijzondere vloeren. Dankzij de vooruitstrevende techniek zijn de huidige PVC vloeren niet meer te onderscheiden van échte houten vloeren. Hierdoor geniet je van de geweldige uitstraling van hout en behoud je de voordelen van PVC. Die voordelen hebben wij voor jou op een rijtje gezet:

  • De structuur van de PVC vloer is niet te onderscheiden van een echte houten vloer. Als je hier met je vingers langs gaat, zal je niet direct merken dat je te maken hebt met een kunststof vloer. Dat versterkt het authentieke gevoel van hout!
  • Deze vloeren staan bekend om hun geluiddempende kwaliteiten. Woon je in een appartement, tussenwoning of flat? Dan doe je er goed aan om voor PVC te kiezen. De vloer voorkomt contact- en omgevingsgeluiden waardoor niet alleen jij maar ook de buren genieten van een oase van rust.
  • PVC behoort tot de meest duurzame materialen die ons land rijk is. Met een PVC vloer weet je zeker dat de levensduur zeer lang is en dat het productieproces op een milieuvriendelijke wijze voltooid is.
  • In tegenstelling tot houten vloeren is PVC uitstekend te combineren met vloerverwarming. Een houten vloer kost direct ontzettend veel en vraagt om een speciale legwijze als je deze wilt combineren met vloerverwarming. Met PVC is dit probleem voorgoed verleden tijd.
  • PVC vloeren vragen slechts om weinig onderhoud. Enkel een keer stofzuigen en met een licht vochtige doek dweilen, is voldoende om de vloer mooi te houden. Daarnaast zijn ze krasbestendig waardoor ze langer mooi blijven.
  • Een vloer van PVC leg je gemakkelijk zelf. Dit is vergelijkbaar met het leggen van laminaat en kan door vrijwel iedereen zelf uitgevoerd worden. Hierdoor zijn extra kosten voor professionele legkunsten overbodig.

pvc vloer

Het verschil tussen PVC- en laminaatvloer

De laminaatvloer is de meest gekozen vloersoort in ons land. Slechts weinig mensen kennen dan ook echt het verschil tussen PVC en laminaat. Is er überhaupt wel een verschil? Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je beter kunt kiezen voor PVC dan laminaat. Zo wordt laminaat meestal niet in combinatie met vloerverwarming gelegd. Doordat het laminaat op een ondervloer wordt geplaatst, werkt deze zelf al isolerend. Het gevolg is dat vloerverwarming verder geen toegevoegde waarde meer heeft. Ook is het contactgeluid op een laminaatvloer veel sterker dan bij PVC. Laminaat is stijf van vorm en daardoor worden geluiden sneller weerkaatst. Een kwalitatieve PVC vloer is echter nagenoeg stil.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *