Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Een airco kan bijna niet meer ontbreken in je huis
Interieur Tips Wonen

Een airco kan bijna niet meer ontbreken in je huis

We kunnen er niet meer omheen, ons klimaat blijft voortdurend veranderen en dat beseffen we ons maar al te goed. De zomers worden steeds warmer en dat vinden we ’s nachts maar ook overdag niet lekker. Tegenwoordig is het steeds gewoner om een airco aan te schaffen voor in huis. Neem je een airco in huis zonder buitenunit of neem je er een met een split unit? Ja, ook hier zit verschil in. Wat voor verschillende airco’s bestaan er nou eigenlijk?

Een airco zonder buitenunit

De meest makkelijke airco systemen om te monteren zijn de airco’s zonder buitenunit. Dit is vaak handiger, omdat het plaatsen van een buitenunit best vervelend kan zijn voor je buren. Bij een buitenunit wordt er namelijke een ‘airco kast’ buiten geplaatst en een ‘koude lucht uitblaasunit’ binnen. Daarnaast moet je met een airco met buitenunit jaarlijkse terugkerende onderhoud plegen, veel nadelen dus! Een airco die wij je kunnen aanraden is de Innovatie 2.0 Monoblock airco. Door middel van een andere constructie is het dus mogelijk om de airco geheel binnen te plaatsen. Er worden twee gaten in de muur gemaakt en daar wordt het monoblock geplaatst waar vervolgens de lucht wordt aangezogen en afgeblazen. Hoe fijn is dit concept? Je kunt de Innova airco kopen via de website van Monoblockspecialist.

Olimpia Splendid airco’s

Een ander fijne airco die we je aanraden is de Unico monoblocks van de fabrikant Olimpia splendid van Monoblockspecialist, dit is een vrij nieuwe airco op de markt. De airco komt van een fabrikant uit Italië die vaak modellen aanbiedt waar je alleen mee kunt koelen. Een airco schaf je vaak ook aan om alleen koude lucht te laten blazen en juist niet om je huis te verwarmen. Maar wens je toch wat warme lucht, raden we een Heat Pump (HP) model aan; die kan zowel koelen als verwarmen. De Olimpia Splendid onderscheidt zich van de andere merken door de zeer slanke verschijning van het product. Daarnaast is het model makkelijk en logisch te besturen met een bijgeleverd functionele afstandsbediening. Niet handig met afstandsbedieningen? Downloaden dan de gratis Olimpia Splendid App om makkelijk je airco mee te bedienen!

Koel de zomer door!

Dat airco’s een standaard worden in ons huis, is niet meer te ontkennen. Met de hete zomers die jaarlijks alleen maar warmer worden, is er niks fijner dan ’s nachts een koele kamer om in te kunnen slapen. Daarnaast is er dus ook nog een concept waar je makkelijk en eenvoudig een airco kunt plaatsen zonder buitenunit. Wat wil je nog meer? Voor welke airco ga jij? De Innovia airco of de Olimpia Splendid? Een warme zomer zit er voor jou niet meer in!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *