Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Alles wat je moet weten over koudschuim matrassen
Interieur Tips

Alles wat je moet weten over koudschuim matrassen

Op het gebied van matrassen is er enorm veel te vinden. Het aanbod is tegenwoordig zó groot dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig zijn er enkele type matrassen waar je een beetje houvast aan kunt blijven hebben. Dit zijn matrassen die al jaren ontzettend populair zijn en al heel wat harten hebben veroverd.

Heb jij pas een nieuwe matt boxspring gekocht en wil je ook direct een geheel nieuw matras kopen? En is jouw oog gevallen op een koudschuim matras? Dan wil je natuurlijk wel zeker weten of dit voor jou de beste keuze is. Daarom lees je in dit artikel alles wat je moet weten over koudschuim matrassen om je een beetje op weg te helpen.

Vrijwel geen kuilvorming

Groot voordeel van koudschuim matrassen is dat er bij deze matrassen vrijwel geen kuilvorming bestaat. Dit in tegenstelling tot veel andere matrassen. Vaak zie je dat na verloop van tijd een kuil ontstaat op de plekken waar de meeste druk wordt geleverd door het lichaam. Daarom is het altijd belangrijk om de matrassen regelmatig om te keren. Als je te lang in een diepe kuil blijft liggen, dan kan dit resulteren in veel fysieke ongemakken en zal het matras simpelweg niet lekker meer blijven liggen.

Bij een koudschuim matras heb je hier dus geen last van. Het matras veert altijd weer direct terug in zijn oude staat. Hierdoor blijft het matras niet alleen langer mooi, maar ervaar jij ook minder snel fysieke ongemakken.

Lange levensduur

Er zijn ontzettend veel verschillende matrassen verkrijgbaar. Het ene matras is net wat kwalitatiever dan het andere. Soms denken mensen goedkoper uit te zijn door een voordelig en minder kwalitatief exemplaar te kiezen. Het gevolg is dan wel dat de levensduur van het matras hierdoor ook een stuk minder zal zijn. Hierdoor zal goedkoop uiteindelijk duurkoop zijn. Wanneer je kiest voor een kwalitatief koudschuim matras, dan weet je zeker dat je van een zeer lange levensduur profiteert. Een goed matras kan soms wel tussen de 10 en 15 jaar meegaan. Mits deze ook op de juiste manier wordt onderhouden natuurlijk. Op de lange termijn bespaar je zo niet alleen heel veel geld, maar je voorkomt ook nog eens de nodige fysieke klachten.

Goed ventilatievermogen

Koudschuim matrassen beschikken over zogenaamde open celstructuur. Dit houdt in dat het matras over een enorm goed ventilatievermogen beschikt en zeer goed is in het afvoeren van vocht. Hierdoor is het matras met name geschikt voor mensen die het snel warm hebben en veel transpireren. Het matras blijft altijd lekker droog en koel om jouw nachtrust optimaal te ondersteunen. Hierdoor ervaar je veel minder ongemakken in de nacht.

Een koudschuim matras veert tevens mee met het lichaam en geeft lichte tegendruk. Hierdoor zal de ruggengraat altijd in de ideale kromme houding blijven. Daarnaast is het matras daardoor veel beter geschikt voor mensen met een hoger lichaamsgewicht. Het matras geeft voldoende tegendruk en biedt voldoende hardheid zodat zij comfortabel kunnen slapen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *