Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Jouw Jura koffiemachine reinigen met reinigingstabletten
Algemeen Tips

Jouw Jura koffiemachine reinigen met reinigingstabletten

Het is zo heerlijk; elke ochtend een lekker kopje koffie uit de koffiemachine. Maar als jij niet goed zorgt voor die koffiemachine, dan wordt dat kopje koffie meteen een stuk minder smaakvol. Zeker kalk kan gezien worden als de natuurlijke vijand van de koffiemachine. Kalkaanslag kan namelijk ernstige gevolgen hebben voor de machine. Met reinigingstabletten van Jura kun je prima iets aan dit probleem doen. Gebruik deze tabletten wel op regelmatige basis, want regelmatig ontkalken is erg belangrijk als jij lang wilt genieten van jouw koffiemachine.

 

Hard leidingwater

In ons land is in de meeste gevallen sprake van “hard” leidingwater. Dat heeft te maken met het hoge kalkgehalte in ons water wat zorgt voor kalkafzetting. Je koffie gaat hierdoor gewoon minder goed smaken. Door regelmatig te ontkalken, kun je dit probleem voorkomen. De reinigingstabletten van Jura staan bekend om hun goede werk. Bovendien is het met een tablet gemakkelijk werken. De meeste koffiemachines beschikken over een speciale opening voor de reinigingstabletten.

 

Reinigingstabletten zijn handig; ze zijn klein en handig in gebruik

Werken met reinigingstabletten is handig, omdat ze klein en handig zijn. Ook de dosering is eenvoudig in de gaten te houden. Mocht er nou geen speciale opening zijn, dan kun je ervoor kiezen om de tablet eerst op te lossen in lauw water. Vervolgens kun je de vloeistof die zo ontstaat gemakkelijk in de machine aanbrengen.  Behalve dat je voor tabletten kunt kiezen, zijn er ook vloeibare producten beschikbaar. Het lastige aan deze producten is dat doseren wat lastiger is. Gebruik in dat geval altijd een maatbeker. Dan gebruik je in elk geval niet teveel en ook niet te weinig.  De vloeibare variant kun je overigens vrijwel altijd meteen inbrengen in het waterbakje.

 

Veel minder zeep in gebruik en dat is beter voor het milieu

Mocht te hard leidingwater echt een heel groot probleem worden, dan zou je zelfs kunnen overwegen om voor een waterontharder te kiezen. De waterontharder maakt van hard leidingwater weer veel zachter leidingwater, dit vaak met behulp van kleine harsdeeltjes die kalk onttrekken van het harde leidingwater. Het laten plaatsen van een dergelijke ontkalker sorteert meteen effect. Zo zullen handdoeken uit de wasmachine moeten veel zachter aanvoelen en gebruik je veel minder zeep in de wasmachine. Dat is dus ook nog eens veel beter voor het milieu.

 

Elk apparaat gebruikt meer energie bij kalkaanslag

Wat je zeker ook aan zal spreken, is dat de koffiemachine met een reinigingstablet of met een waterontharder veel minder energie verbruikt. Met kalkaanslag is elk apparaat meer stroom nodig. Er moet harder gewerkt worden en dat kost meer energie. Dat maakt het investeren in een dergelijke ontharder meteen ook de moeite waard. De investering verdien je op die manier immers snel terug. Is alleen sprake van kalkaanslag bij de koffiemachine, dan kun je met de reinigingstabletten van Jura prima uit de voeten. Meer is dan beslist niet noodzakelijk.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *