Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Zoek je led buitenverlichting Let dan hierop
Mooi Tips

Zoek je led buitenverlichting? Let dan hierop

Goede tuinverlichting is ontzettend belangrijk voor de sfeer in je tuin en de veiligheid rondom je huis. Voordat je jouw buitenverlichting aanschaft is het dan ook verstandig om enkele factoren tegen elkaar af te wegen zodat je de juiste keuze maakt. In dit artikel lees je welke verschillende soorten led buitenverlichting er zijn en welk type het meest geschikt is voor jouw doeleinden. 

Functie 

Allereerst is het slim om te bepalen voor welk doeleinde je precies op zoek bent naar een buitenlamp. Is dit vooral voor sfeer in je tuin of juist voor de veiligheid? In het laatste geval kan een sensorlamp bijvoorbeeld uitkomst bieden. Ga je echter voor sfeer, dan zijn grondspotjes een goede keuze. Uiteraard kan buitenverlichting ook meerdere functies hebben. Zo biedt een wandlamp naast de voordeur sfeer maar ook veiligheid. Wanneer je ’s avonds laat thuiskomt hoef je je geen zorgen te maken dat je struikelt omdat je niet ziet waar je loopt. 

Armatuur 

Ook het armatuur is belangrijk wanneer je een buitenlamp gaat kiezen. Zolang je kiest voor een speciaal buitenarmatuur zit je altijd goed. Een binnenlamp is namelijk vaak niet waterdicht en daarmee niet geschikt voor buiten. Buitenlampen zijn waterdicht en zorgen ervoor dat de lamp en elektriciteit beschermd blijven tegen weer en wind. Uiteraard heb je wel veel keuze in stijl en design. Buitenlampen heb je namelijk zowel in strak design als klassieke uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi matzwart armatuur of een prachtige klassieke lantaarn. 

Met of zonder daglichtsensor 

Als je geen omkijken wilt hebben naar je buitenverlichting maar er wel optimaal plezier van wilt hebben, is een daglichtsensor de ideale uitkomst. Deze sensor registreert wanneer het begint te schemeren en zal de lamp vervolgens ook aanzetten. Je hoeft dus nooit zelf de schakelaar om te zetten. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent of niet iedere keer in de gaten wilt houden of het donker begint te worden. 

Waterdichte aansluiting 

Voor een waterdichte aansluiting bestaat er speciaal aansluitmateriaal. Dit kan bijvoorbeeld uitkomst bieden wanneer je een buitenlamp ophangt op een plek waar regen er direct op valt. Wanneer je bijvoorbeeld geen overkapping hebt boven je buitenlamp, kan dit een verstandige keuze zijn. 

Buitenverlichting online kopen 

Koop je je buitenverlichting online? Lees je dan goed in over de verschillende producten en maak een weloverwogen keuze. Op die manier heb je nog lang plezier van je led buitenverlichting en weet je waar je aan toe bent.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *