Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

hangmat woonkamer
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Nieuwe trend: hangmat in de woonkamer

Een hangmat met standaard in de woonkamer klinkt voor veel mensen maar gek. We zijn nu eenmaal opgegroeid met het idee dat een hangmat in de tuin hoort. Daar hoor je op te relaxen in het zonnetje en ondertussen te genieten van een goed boek en een fris drankje. In de winters hoort hij gewoon weer in de berging te staan. Zeker niet binnenshuis. Dat vonden veel stylisten hartstikke zonde. Een hangmat is niet alleen een geweldig plekje om in te relaxen maar kan de sfeer in een ruimte ook plotsklaps verhogen. Bovendien is een hangmat in de woonkamer voor vrijwel elke woning weggelegd. Met een beetje creatief denken kan het bovendien ook nog eens enorm veel functies van andere meubelstukken overnemen. Hoe je een hangmat combineert met jouw interieur? Wij zetten een paar leuke ideeën op een rijtje. Haal jij de hangmat standaard al uit de berging?

hangmat in de woonkamer

Hangmat als middelpunt van de woonkamer

Als je het gelijk goed wilt aanpakken kan je ervoor kiezen om de hangmat in het middelpunt van de woonkamer te zetten. Bijvoorbeeld op de plek waar je bankstel nu staat. Als je er goed over nadenkt is dat eigenlijk nog helemaal zo gek nog niet. Een bankstel heeft in principe dezelfde functie als een hangmat, alleen kan je in een hangmat ook lekker relaxt liggen. Bovendien tart een bank de zwaartekracht en dat kan ervoor zorgen dat bepaalde drukpunten in het lichaam worden overbelast. Een hangmat volgt de natuurlijke vormen van het lichaam en speelt met de zwaartekracht waardoor het ook nog eens beter is voor je lichaam om hierop te zitten of te liggen. Bovendien is het ook nog eens een heerlijke eyecatcher waar je al gauw de blits mee maakt.

Hangmat om loze hoeken op te vullen

Als er iets is waar stylisten een hekel aan hebben is het als loze hoeken worden gevuld met nutteloze deco items. Uiteraard snappen we ook wel dat je een loze hoek maar saai vindt en het lastig is om te bedenken wat hier dan wel in past. Het is aan te raden om te kiezen voor iets wat naast een decoratieve functie ook nog eens enorm handig is en een rol kan spelen in jouw leven. Een hangmat is hier perfect voor. Als je deze aankleedt met leuke kussentjes en mooie plaids is de kans groot dat het een plekje wordt waar je niet meer uit wilt komen. Een heerlijk relaxmoment in de hangmat en je voelt je direct een stuk lichter. Soms is het gewoon nodig om je even af te kunnen sluiten van de buitenwereld en tot jezelf te komen.

Hangmat in de serre

Ben je de trotse eigenaar van een serre? Dan weet jij ook hoe warm het hier kan worden als de zon ook maar eventjes schijnt op de glazen ruiten. In de zomers kan dit vervelend zijn, maar in de winter is het heerlijk. Plaats je hangmat in de serre, zet er een paar groene planten naast en waan je zelf op een tropisch eiland. Dat is pas genieten in eigen huis!

hangmat serre

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *