Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Welke kleur eetkamerstoelen past bij mijn eettafel?
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Welke kleur eetkamerstoelen past bij mijn eettafel?

Eetkamerstoelen zijn ware sfeermakers en kunnen een enorme invloed op jouw interieur uitoefenen. Het is daarom erg belangrijk om de juiste keuze te maken als de eetkamerstoelen aan vervanging toe zijn. Maar wat doe je als je bestaande eettafel eigenlijk nog bruikbaar is? Veel mensen kopen een eettafel als set, inclusief stoelen. Wanneer je eetkamerstoelen apart moet kopen, is het zeer eenvoudig om door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer te zien. Het aanbod is zó ontzettend divers. Kies je bijvoorbeeld voor eetkamerstoelen met armleuning voor extra comfort of geniet je liever van flexibiliteit met stoelen op wieltjes? Eetkamerstoelen zijn niet alleen in heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar, maar ook in een heel divers kleurenpalet. Het maken van de juiste kleurencombinaties kan dan ook enorm lastig zijn. In dit artikel hopen we op de volgende vraag antwoord te geven: welke kleur eetkamerstoelen past bij mijn eettafel?

eetkamerstoel met leuningen

Let op de rest van het interieur


Eetkamerstoelen zijn allesbepalend voor de uitstraling van jouw interieur. Daarom is het belangrijk dat iedere kleur op elkaar afgestemd wordt. Dit betekent niet dat je slechts één en dezelfde kleur mag gebruiken, maar wel dat je kiest voor kleuren die bij elkaar passen. Laat dat nu precies hetgeen zijn waar de meeste mensen enorm veel moeite mee hebben. Het vinden van de juiste kleurencombinaties is immers niet eenvoudig. Kies er daarom altijd voor om kleuren uit hetzelfde kleurspectrum te gebruiken of kleuren die in het palet dicht naast elkaar liggen. Zo weet je zeker dat de kleuren elkaar complimenteren.

Play it safe

Eetkamerstoelen vind je tegenwoordig in de meest bijzondere kleuren. Van neon oranje tot knalpaars, je kan het zo gek nog niet verzinnen of het bestaat. Natuurlijk betekent dit niet dat je deze kleuren ook daadwerkelijk moet gebruiken. Bovendien zijn dit soort kleuren vaak trendgevoelig. De kans is dan ook groot dat je er na enkele jaren weer op uit bent gekeken. Play it safe is daarom ook een verstandige keuze. Kies voor neutrale en tijdloze kleuren die prima binnen jouw interieur en bij de eettafel passen. Denk bijvoorbeeld aan witte stoelen bij een zwarte eettafel. Deze kleuren complimenteren elkaar en deze kleurencombinatie raakt nooit uit de mode.

Functionaliteit

Natuurlijk is het ook belangrijk om op de functionaliteit van de kleur te letten. Een gezin met kleine kinderen weet dat een ongelukje in een klein hoekje zit. Je kan nog zo goed opletten, maar je hoeft maar één keer te laat te zijn en je geliefde spaghettisaus wordt over de lichte bekleding van de stoelen uitgesmeerd. Dat wordt enorm hard boenen en duimen dat de vlekken er nog uit gaan! Was het een slim idee om voor lichte stoelen te kiezen? Waarschijnlijk niet.

Bedenk daarom eerst goed waar een perfecte eetkamerstoel voor jou aan moet voldoen. Vind je het bijvoorbeeld fijn als de stoel eenvoudig en snel schoon te maken is? Kies dan voor een leren bekleding. Vind je een warme uitstraling belangrijker? Kies dan voor stof. Bedenk echter wel dat een stoffen bekleding iets moeilijker te onderhouden is. Baseer jouw uiteindelijke keuze op de functionaliteit van de stof én kleur van de eetkamerstoel, zo kan je nooit een verkeerde beslissing maken.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *