Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

budgettips woonkamer
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Budgettips: je woonkamer veranderen met een klein budget

Dagenlang zit je jezelf al op te vreten. De woonkamer staat je niet meer aan en is toe aan een opknapbeurt. Tot je eigen frustratie zijn er te weinig financiële middelen om dit ook daadwerkelijk uit te voeren. Als we alleen al kijken naar woonkamermeubels slaan we steil achterover van de prijzen en dan hebben we het materiaalgebruik nog niet eens meegerekend! Gelukkig zijn er genoeg manieren om je woonkamer op te knappen met een klein budget. In dit artikel lees je de beste budgettips die je kunnen helpen bij het transformeren van de woonkamer tegen een klein bedrag.

Welke woonstijl ga jij toepassen in de woonkamer?

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf na te gaan welke stijl je wilt toepassen in de woonkamer. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld woonmagazines of ga een dagje naar de woonboulevard om inspiratie op te doen. Let niet op de prijzen! Het is eerst belangrijk om te weten wat je precies wilt en op welke sfeer je doelt De volgende stap is kijken hoe je dit gaat realiseren tegen de laagste prijs.

Ga opzoek naar tweedehands meubels en accessoires.

Tweedehands spullen zijn helemaal hot anno 2018! Het is niet alleen een sport om de mooiste spullen tegen de laagste prijs te vinden, maar retro is ook nog eens helemaal in. Als je eenmaal bepaald hebt welke woonstijl mag schitteren in jouw woonkamer kun je rond gaan kijken bij kringloopwinkels, markten of websites die tweedehands spullen verkopen om de producten te vinden die je nodig hebt om dit te realiseren. Vraag ook eens rond in je omgeving of iemand meubels of accesoires weg wilt doen.

Stel een budget op

Dit is natuurlijk niet het leukste werk, maar wel erg belangrijk: zorg dat je een budget opstelt en houd je hier ook aan. Vraag van alle gekochte materialen of meubels een bon, zodat je precies bij kunt houden wat eruit gaat. Als je tweedehands spullen aanschaft kan je dit zelf bij je administratie schrijven.

Hergebruik oude meubels of materialen

 

Als je erg handig bent kun je ervoor kiezen om zelf oude meubels op te knappen of een andere functie te geven. Gebruik bijvoorbeeld het overgebleven hout van de buurman om een prachtig tafeltje te maken of kijk welke functie je je eigen verouderde meubels kan geven. Dit is niet alleen een zeer goedkope oplossing, maar ook nog eens perfect om je woning een persoonlijk tintje te geven.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *