Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Interieur Mooi Tips Wonen

Het belang van een daktrim bij een plat dak

Heeft jouw woning een plat dak en ben je op zoek naar een mooie dakafwerking? Overweeg dan om een daktrim te plaatsen. Een daktrim is het profiel van de dakrand. Deze heeft een zeer belangrijke functie bij het verhogen van het woongenot én de uitstraling van de woning. Een daktrim wordt niet alleen geplaatst voor het afwerken van het dak, maar ook om de afwatering van een plat dak te optimaliseren. Wil jij een daktrim laten plaatsen en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Weet jij waarom het zo belangrijk is om een daktrim te plaatsen? Het antwoord op die vragen en meer geven we in dit artikel.

daktrim plat dak

Voorkomt lekkages

De belangrijkste reden om voor een daktrim te kiezen is het voorkomen van lekkages. Als de afwatering van een plat dak niet vlekkeloos verloopt, is de kans groot dat je te maken krijgt met lekkages. Dit wil je uiteraard voorkomen, want een lekkage kan veel schade aanrichten in huis. Als je geen daktrim plaatst, kan vuil, vocht tussen de verschillende lagen van het dak ophopen. Wanneer het dan gaat vriezen, zet dit vuil en vocht uit en kunnen de lagen dit niet meer aan. Hierdoor ontstaan er kieren in de dakbedekking en is de kans op lekkage zeer groot. Dankzij een daktrim is dit probleem verleden tijd. Water blijft niet meer liggen op het dak en vocht en vuil kan zich niet ophopen.

Bescherming tegen stormachtig weer

In Nederland zijn we wel bekend met stormachtig weer. Tijdens een echte Hollandse storm horen we vaak verhalen over dakbedekkingen die weggewaaid zijn. Wanneer het dak niet over een daktrim beschikt, is de kans groot dat dit ook bij jou zal gebeuren. Een daktrim voorkomt immers niet alleen lekkages, maar houdt de dakbedekking ook op zijn plek. Hierdoor geniet je van optimale bescherming tegen stormachtig weer. Ideaal voor de weersomstandigheden in ons koude kikkerlandje!

daktrim tegen slecht weer

Uitstraling

Natuurlijk wil het oog ook wat. Naast de praktische voordelen van een daktrim, zien we ook dat deze de uitstraling van een plat dak enorm bevorderd. Dat is niet alleen fijn voor je woning, maar ook als je deze ooit wilt verkopen. Een daktrim geeft het dak net dat kleine beetje extra. Hierdoor zullen toekomstige kopers ook sneller verliefd worden op jouw paleisje.

Daktrim plaatsen

Een daktrim kan over het algemeen zeer eenvoudig op het dak bevestigd worden. Meestal wordt deze op de onderlaag van het dak bevestigd. Dit kan door middel van schroeven of spijkers. Dankzij de verbindingsplaatjes is het mogelijk om iedere hoek gemakkelijk met elkaar te verbinden.

Vind je het plaatsen van een daktrim toch enorm spannend of ben je lichamelijk niet in staat om het dak op te gaan? Schakel dan een specialist op dit vakgebied in. Zo weet je zeker dat de klus op de juiste manier wordt geklaard en hoef je je hier niet aan te wagen. Heb je geen zin, tijd of financiële middelen om een professional in te schakelen? Wellicht zijn er dan ook mensen in je omgeving die al eerder een daktrim hebben geplaatst, zij willen je vast eventueel ook wel helpen als je de klus

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *