Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Handige interieurtips voor het inrichten van een kleine woonkamer
Interieur

Handige interieurtips voor het inrichten van een kleine woonkamer

Niet iedereen is gezegend met een gigantische woonkamer. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Een grotere ruimte is niet altijd beter. Het is soms juist erg lastig om hier de beoogde sfeer te vinden. Een kleine woonkamer oogt al meteen knusser. Toch kan het best lastig zijn om alle benodigde meubels te plaatsen. Hoe richt je een kleine woonkamer in als de ruimte zo beperkt is? In dit artikel geven we enkele tips om je op weg te helpen. 

Meubels op maat 


Het goede nieuws is dat er tegenwoordig ongelooflijk veel mogelijk is. Een kleine ruimte is niet direct lastiger om in te richten, maar het vraagt wel om meer creativiteit. Kies er bijvoorbeeld voor om meubels op maat te laten maken. Tv meubels op maat, een kast of een zelf samengestelde bank nemen direct minder ruimte in beslag. Jij bepaalt immers zelf hoe groot ze zullen worden. 


Lukt het je dus niet om je woonkamer in te richten met standaard meubels? Bekijk dan of het mogelijk is om deze speciaal voor jou te laten maken. Zo bespaar je niet alleen ruimte, maar weet je ook nog eens zeker dat het meubelstuk aan alle wensen voldoet. 

Wees kritisch

In een kleine ruimte is het vooral belangrijk dat je deze niet overvol plaatst. Het is wel de bedoeling dat je zonder problemen rond kunt lopen en dat er voor eventuele kinderen voldoende ruimte is om lekker te spelen. Daarom is het belangrijk om kritisch te zijn bij het kiezen van meubels en accessoires. Zijn sommige dingen wel echt nodig? 

Ook kun je andere keuzes maken om ruimte te besparen. Bijvoorbeeld wanneer je extra licht in de woonkamer wilt brengen. Dan zou je natuurlijk voor een prachtige staande lamp kunnen kiezen, maar dit neemt ook wat van het vloeroppervlak weg. Het is dan slimmer om voor een hanglamp of spotjes te kiezen. 

Kies voor lichte kleuren 

In een kleinere woonkamer is het belangrijk om de ruimte optisch zo ruim mogelijk te laten lijken. Met kleur kan je al heel veel doen. Kies bij voorkeur voor lichte kleuren. En nee, dat betekent niet dat je alleen maar voor wit of beige mag kiezen. Ook pasteltinten kunnen een ruimte opfleuren en optisch groter laten lijken. 

Vind je een donkere muur toch ook wel heel mooi? Kies dan één korte muur uit en verf deze in de door jou gewenste kleur. Als je de rest licht houdt, knalt de muur er lekker uit en maakt deze de ruimte niet onnodig klein. 

Je kunt uiteraard ook accessoires gebruiken om de door jou gewenste kleur toe te voegen. Overdrijf het echter niet en blijf kritisch met wat je in huis plaatst. 

Wist je dat er ook andere optische trucs zijn om een ruimte groter te laten lijken? Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een grote spiegel, het gebruik van verticale lijnen en een diepteposter waardoor je hersenen de ruimte direct als groter zullen beschouwen. 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *