Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Tweemaal botox behandelingen die je nog niet kende!
Algemeen Mooi

Tweemaal botox behandelingen die je nog niet kende!

Bij een botox behandeling wordt vaak gedacht aan het verminderen van de rimpels in de huid. Dat is zo gek nog niet, want botox is één van de meest voorkomende behandelingen om groeven rond de ogen, rimpels bij de mond en fronsrimpels mee weg te werken. Maar wist je dat botox ook ingezet kan worden voor hele andere redenen, welke meer de medische kant op gaan? We leggen het graag voor je uit; lees met ons mee! 

Wat is botox?

Botox (eigenlijk: botuline toxine) is een natuurlijk eiwit dat kan worden gebruikt om spieren te verslappen. Bij een botox behandeling wordt de botox met een zeer fijne naald in de spier gebracht. Door het aanbrengen van de botox in de juiste spier, wordt ervoor gezorgd dat de zenuwen onder de huid geen signaal meer kunnen afgeven naar die spier. Hierdoor kan de spier niet meer aanspannen en zullen rimpels minder goed te zien zijn. De effecten van botox zijn circa zes maanden zichtbaar. 

Overmatige zweetoksels? Botox is het antwoord! 

Naast rimpels kan botox ook worden ingezet voor andere behandelingen. Eén van die behandelingen is botox tegen zweten oksels. Deze behandeling wordt voornamelijk ingezet bij mensen die overmatig zweten en hier daadwerkelijk last van ervaren. Zweet wordt aangemaakt en ontstaat doordat de hersenen via de zenuwen een signaal naar de zweetklieren sturen.  Door botox op de juiste manier te injecteren, kan ervoor worden gezorgd dat de signalen van de zenuwen niet meer bij de zweetklieren aankomen; de zweetklier blijft gedeactiveerd. Na het inbrengen van de botox duurt het enige tijd voordat de botox zich heeft verspreid en het effect van droge(re) oksels te merken is; dit kan ongeveer twee dagen duren, hoewel de effecten ervan bij de een sneller gaan dan bij de ander. Na twee weken is het resultaat optimaal. 

Staat migraine je in de weg? Botox!

Nog een behandeling waar botox wordt gebruikt is voor het tegengaan van migraine. Hoewel de oorzaak van migraine vaak onbekend is, is uit onderzoeken wel gebleken dat spanning in de nek en het gezicht een aanstichter van de vaak ontzettend vervelende hoofdpijn buien kunnen zijn. Deze spieren worden op verschillende manieren geprikkeld en dus aangespannen; bijvoorbeeld door de houding achter de computer, of wanneer je in de zon moet kijken. Door botox te gebruiken op de plaats van deze spieren in het gezicht of in de nek, kunnen de spieren ontspannen en zal de migraine minder worden.  

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *