Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Blijf mobiel
Algemeen Tips

Blijf mobiel

Het verplaatsen van A naar B is niet voor iedereen weggelegd. Velen van ons verplaatsen zich voort door middel van een fiets, auto of met de benen wagen. Niet iedereen is in staat om zichzelf te verplaatsen. Gelukkig zijn er verschillende apparaten en materialen verkrijgbaar om het voortbewegen een stuk makkelijkere te maken. 

Het is erg belangrijk om mobiel te blijven. Als jij je niet meer kunt voortbewegen, dan wordt een deel van jouw vrijheid jou ontnomen. Je bent afhankelijk van anderen en kunt niet zelf voortbewegen. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen waardoor jij je nog zelfstandig kunt voortbewegen. Ga op ontdekking en overweeg of jij één van de hulpmiddelen kunt gebruiken. Wij vertellen jou graag meer over de verschillende voertuigen en materialen, zodat ook jij mobiel kunt blijven. 

Rollator

Een rollator maakt het lopen een stuk gemakkelijkere. Als jij niet meer zelfstandig kunt lopen, dan is het nog geen tijd om de hele dag te gaan zitten. Door middel van een rollator kan je ervoor zorgen dat je in beweging blijft. Een rollator geeft meer ondersteuning tijdens het lopen. De kans op vallen wordt hierdoor aanzienlijk verkleind. Het geeft een veilig gevoel als er ondersteuning aanwezig is. Een rollator is niet alleen geschikt voor oudere mensen, maar ook zeker voor de jongere generatie. Bij klachten in de heupen of problemen met de balans, biedt een rollator de uitkomst. 

Scootmobiel 

Een scootmobiel is geschikt voor mindervaliden of mensen met een mobiliteitsbeperking. Het is een mobiele scooter met een elektrische aandrijving. Er hoeft verder geen kracht of inspanning worden uitgevoerd om je voort te bewegen met een scootmobiel. De scootmobiel is handig om je voort te bewegen buitenshuis. In huis is vaak de ruimte niet groot genoeg om een scootmobiel te gebruiken. Een scootmobiel is redelijk vergelijkbaar met een fiets qua gebruik. De fietsafstanden kunnen worden afgelegd met een scootmobiel.  

Rolstoel 

Een rolstoel is een hulpmiddel om mensen in te vervoeren of een hulpmiddel voor mensen die moeilijk zelf kunnen lopen. Door middel van een rolstoel kan de persoon in de rolstoel zich blijven voortbewegen. Een rolstoel is ook geschikt voor gebruik in huis. Een rolstoelgebruiker is veel kracht in de armen nodig. Je bent namelijk continu aan het draaien aan de wielen als je je wilt verplaatsen. Maak je geen zorgen want deze kracht is redelijk eenvoudig te trainen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *