Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

De grootste voordelen van een duo rolgordijn in de woonkamer
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

De grootste voordelen van een duo rolgordijn in de woonkamer

Is het hoog tijd voor vernieuwing in de woonkamer? Ben je echt toe aan nieuwe raambekleding? Dan is het belangrijk om de verschillende mogelijkheden voor jezelf op een rijtje te zetten. Het vinden van de juiste raambekleding is tegenwoordig immers makkelijker gezegd dan gedaan. Het aanbod is ontzettend groot, waardoor je al gauw niet meer weet waar je op moet letten. Gelukkig is er goed nieuws, want interieurdesigners krijgen steeds vaker de vraag welke gordijnen geschikt zijn voor de woonkamer en zij hebben hier een duidelijk antwoord op: een roljaloezie, ook wel duo rolgordijn genoemd.

Het goede nieuws is dan ook dat je niet je gehele woonkamer een make-over hoeft te geven, maar dat je deze er met een enkele aanpassing weer zo goed als nieuw uit laat zien. Maar waarom kiezen voor duo rolgordijnen? Wij bieden je alvast de nodige inspiratie met de volgende grote voordelen!

Voordelige investering

Wie denkt dat raambekleding altijd ontzettend duur is, heeft het goed mis. In tegenstelling tot andere raambekleding in de woonkamer is het duo rolgordijn relatief goedkoop. Daar is het effect echter zeker niet minder door. Het is dan ook niet voor niets dat interieurdesigners steeds vaker voor een roljaloezie kiezen. Met weinig geld kun je zo een zeer mooi lichtval in huis creëren.

Duo rolgordijnen bevatten dezelfde uitstraling als klassieke jaloezieën, maar zonder de tussenkomst van lamellen. Daarentegen is er een ingenieus systeem bedacht waarbij twee schuivende stoffen geplaatst worden. Hierbij wordt er van een verduisterende en transparante stof gebruik gemaakt, zodat je de hoeveelheid lichtval en privacy in de woonkamer zelf kunt bepalen.

duo rolgordijn

Perfect voor een strak en modern interieur

Duo rolgordijnen zijn een geliefde keuze voor veel moderne interieurs. Dit komt voornamelijk doordat ze een zeer strakkere en moderne uitstraling hebben dan andere soorten raambekleding. Bovendien kunnen duo rolgordijnen geheel op maat gemaakt worden, waardoor ze het raam volledig bedekken. Hierdoor creëer je een strakke en eigentijdse look, die geweldig past in ieder modern en strak interieur.

Eenvoudig in gebruik

Gordijnen worden tegenwoordig steeds geavanceerder. Het is tegenwoordig niet meer een kwestie van enkel het gordijn open en/of dicht schuiven. Er komen vaak heel veel handelingen aan te pas, voordat je eindelijk van het gordijn gebruik kunt maken. Natuurlijk zijn al die moderne snufjes niet voor niets uitgevonden, maar soms hunkeren we nog wel naar eenvoudige gordijnen. In dat geval zijn duo rolgordijnen het antwoord op al jouw vragen

Duo rolgordijnen kunnen met een eenvoudige handeling naar wens worden afgesteld. Dit doe je door de twee verschillende stoffen over elkaar heen te schuiven. Dit kan zowel handmatig als elektrisch bij gemotoriseerde exemplaren. Hierdoor heb jij zelf de hoeveelheid licht en privacy in de hand. Het is niet voor niets dat deze gordijnen uitermate geschikt zijn voor de woonkamer, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Makkelijk schoon te maken

Vaak denken mensen dat rolgordijnen ontzettend lastig zijn om schoon te maken, maar dit hoeft bij duo rolgordijnen zeker niet te zijn. Zo wordt de stof polyester tegenwoordig vaak gebruikt. Deze stof is eenvoudig af te nemen met een doekje en vangt vrijwel geen stof. Hierdoor is schoonmaken vrijwel niet nodig!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *