Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Vijf redenen voor een kachel in de woonkamer
Interieur Tips Wonen

Vijf redenen voor een kachel in de woonkamer

De meeste woningen worden tegenwoordig verwarmd met behulp van een cv ketel. Dit gebeurt door middel van radiatoren of vloerverwarming. Toch keert ook een kachel steeds meer terug in huishoudens. Twijfel jij nog om een kachel aan te schaffen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze schoorsteenveger uit Haarlem geeft jou hieronder namelijk vijf redenen voor een kachel in de woonkamer.

1. Lekker warm

De voornaamste reden voor een kachel is natuurlijk de warmte die een kachel afgeeft. Met een kachel wordt het namelijk vele malen warmer dan met een radiator of vloerverwarming. Radiatoren en vloerverwarming wordt namelijk aangestuurd door de cv ketel. Zodra de ingestelde temperatuur bereikt is, slaat het apparaat uit. Dit is bij een kachel natuurlijk niet het geval. Wil jij het nog warmer maken in huis? Dan gooi je gewoon wat extra hout op het vuur of draai je de gaskraan verder open.

2. Gezellig sfeertje

Kies jij voor een kachel met glazen deur? Dan haal je niet alleen warmte, maar ook gezelligheid in huis. Waarom een kachel zo gezellig is? Omdat jij door het glas kunt kijken naar de dansende vlammen. Jij kunt lekker tegen jouw geliefde aankruipen op de bank. We kunnen dus zelfs stellen dat een kachel romantisch kan zijn.

3. Verschillende soorten

De openhaard die vroeger in veel woningen aanwezig was, is inmiddels verdwenen. Hier zijn echter talloze andere kachels voor in de plaats gekomen. Kachels zijn vandaag de dag verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Een kachel misstaat hierdoor dan ook niet bij de huidige stijl die jij in jouw woning hebt toegepast.

De vijf grootste voordelen van een houtkachel

4. Minder geld kwijt

Niet alleen is de prijs van een kachel vandaag de dag aanzienlijk lager dan jaren geleden, maar je bespaart ook nog eens op de energie. Jij hoeft jouw cv ketel namelijk een stuk minder te laten draaien op de koudere dagen. Kies je voor een houtkachel? Dan moet je natuurlijk nog wel hout aanschaffen om de kachel te laten branden. De prijs van hout valt echter een stuk lager uit dan de kosten die je kwijt bent aan energie voor het opwarmen van jouw woning. Een kachel heeft financieel dus ook zeker voordelen.

5. Veilig te gebruiken

Vroeger was een kachel nog redelijk vaak de oorzaak van een woningbrand. Vandaag de dag is het echter een stuk veiliger om een kachel te gebruiken. Althans, wanneer jij jouw schoorsteen met regelmaat laat vegen. Doe bij voorkeur op zijn minst eenmaal per jaar. In dat geval kun jij jouw kachel het hele jaar veilig gebruiken en wordt de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk kleiner.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *