Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Tips Wonen

3 goede redenen om een primer of grondverf te gebruiken

Heb je binnenkort tijd om achterstallig schilderwerk in huis op te pakken? Dan is het natuurlijk wel belangrijk om de juiste materialen in huis te halen. Denk hierbij niet alleen aan een kwalitatieve verf en goede kwasten. Ook een primer of grondverf mag niet ontbreken. Toch is dit vaak iets wat door mensen achterwege wordt gelaten. Bijvoorbeeld om tijd te besparen of omdat ze het ‘nut’ er niet van in zien. Waarom zou je een muur of andere ondergrond eerst behandelen met verf voordat je de daadwerkelijke kleur aanbrengt? Dan doe je toch dubbel werk? Als je dit denkt, heb je het goed mis.  

Een primer of grondverf is absoluut onmisbaar bij iedere schilderklus. Als je gaat schilderen zonder primer is de kans klein dat je een mooi resultaat krijgt. Schilderen is immers moeilijker dan het lijkt. Zonder een goede voorbereiding kunnen er eigenlijk nooit succesverhalen geschreven worden. Twijfel jij nog om die Sigma s2u Nova Primer aan te schaffen? Of ben je gewoon nog niet overtuigd? Wij geven je 3 goede redenen om voortaan bij iedere klus een primer of grondverf te gebruiken!

Sigma s2u Nova Primer

1.    Zuigende werking vermijden

Is het je wel eens opgevallen tijdens het schilderen dat sommige ondergronden meer ‘zuigen’ dan anderen? Vooral bij het verven van een bepleisterde muur is hier vaak niet tegenaan te verven. Zodra je de eerste laag aanbrengt, zie je meteen dat deze geheel wordt opgenomen in de ondergrond. Waarschijnlijk zie je zelfs de kleur van de onderlaag weer tevoorschijn komen. Als je deze muur geheel zonder primer of grondverf zou schilderen is de kans groot dat het resultaat niet naar verwachting zal zijn. Bovendien zie je vaak de zogenaamde ‘overlappingen’ van de rolbanen. Niet bepaald een mooi gezicht.

Een primer gebruiken kan dit probleem eenvoudig oplossen. De unieke samenstelling van primers en grondverf zorgen ervoor dat er geen sprake meer zal zijn van inzuiging. Hierdoor zal het resultaat uiteindelijk veel strakker en netter zijn dan bij een verfklus zonder het gebruik van een primer.

Wist je dat je de meeste primers kunt laten ‘aankleuren?’ Hierbij wordt de primer alvast in dezelfde tint als de door jou gekozen verf gekleurd. Zo zal de uiteindelijke verf niet alleen veel beter dekken, maar heb je ook nog eens een stuk minder nodig voor de afwerking.

2.    Vervuiling of natte kringen

In ieder huis wordt geleefd, maar in sommige woningen is het wel heel druk. Huishoudens met jonge kinderen of een huis boordevol dieren, allemaal even gezellig natuurlijk. Toch hebben deze huishoudens wel één groot nadeel gemeen: er gaat altijd wel iets stuk of er wordt weer iets vies. Soms word je er moedeloos van. Wanneer je net je nieuwe muur strak in de verf hebt gezet, zie je alweer modderige handjes tegen de muren verschijnen.

Geen probleem, zal je misschien denken. Even een doekje er langs halen of in het ergste geval nog een stukje opnieuw schilderen en het ziet er weer mooi uit. Toch is dit, indien je geen primer of grondverf hebt gebruikt, niet altijd het geval. Vaak kunnen (vocht)vlekken doorslaan in de afwerklaag. Hierdoor blijven ze continu zichtbaar. Een primer kan dit gelukkig voorkomen.

Er zijn primers verkrijgbaar voor alle soorten ondergronden. Van pleisterwerk tot betonnen bakstenen. Vraag dan ook gerust advies in de winkel, webshop of bouwmarkt. Zo weet je zeker welke primer je nodig hebt voor jouw situatie.

3.    Besparen op verf

En last but not least… je kunt tevens besparen door het gebruik van een primer of grondverf. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, omdat je deze ook nog eens zal moeten kopen. Bedenk echter wel dat als een ondergrond een zeer krachtige zuigende werking heeft, het je waarschijnlijk veel verf gaat kosten om de gehele ondergrond goed te dekken. En ook dan is het resultaat waarschijnlijk niet geheel naar wens. Een primer zorgt ervoor dat je na één of maximaal twee lagen over een strak en perfect resultaat beschikt. Zo bespaar je op de lange termijn veel kosten.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *