Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

inbouwspots woonkamer
Interieur Tips Wonen

Tips voor Inbouwspots

Verlichting in je huis is heel belangrijk, maar vaak wel moeilijk. Hoeveel licht heb je nodig, wat voor licht neem en vooral wat voor lampen wil je? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen. Er is zoveel verschil tussen verlichting en er zijn zoveel verschillende opties. In dit geval gaan we kijken naar inbouwspots. Spots kunnen voor veel licht zorgen op de juiste plek en omdat ze in het plafond zitten heb je ook geen last van hangende of staande lampen. Daarnaast passen spots bij alle soorten stijlen in huis. Hieronder een aantal tips betreffende inbouwspots.

Kies voor LED inbouwspots

Als je besluit om inbouwspots te plaatsen kies dan voor LED spots. Deze spots verbruiken tot 70% minder ten opzicht van halogeenspots. Daarnaast gaan LED spots veel langer mee dan halogeenspots, namelijk tot 30 jaar. Tevens zijn de LED spots beter voor het milieu. Ten eerste verbruik je veel minder energie en omdat ze langer mee gaan dan de halogeenspots is ook de afvalberg kleiner. Je energiefactuur zal dus omlaag gaan en het zelfs nog beter voor het milieu.

led inbouwspots woonkamer

Inmiddels hebben ook LED spots warm licht. Ze staan vaak bekend om het ongezellige witte licht, maar ook dit is inmiddels beter geworden. Tegenwoordig zorgen ook LED spots voor gezelligheid en sfeer in huis. Een goede keuze  dus om voor deze spots te kiezen.

De positie van de spots

Bij het plaatsen van spots is het belangrijk om na te denken  over de positie van de spots. Het is namelijk lastig als je dit later nog moet aanpassen en dus niet wenselijk.

De hoeveelheid spots is afhankelijk van de hoeveelheid licht die je nodig hebt en die je wens in je huis. Ook hier is het dan weer belangrijk in welke positie de spots geplaatst worden om te zorgen dat je zo min mogelijk spots nodig hebt. Kijk ook goed waar je het meeste licht nodig hebt en dat geen spots gaat hangen in loze ruimten. Zo worden er in de keuken vaak op een verkeerde plaats spots geplaatst, namelijk tussen het kookeiland en de kasten. Zorg dus dat er een lichtplan is, zodat je spots altijd op de goede plaats hangen. Ook in de woonkamer is het belangrijk dat ze goed geplaats worden. Bijvoorbeeld boven de bank of boven de tv en niet tussen de twee muren in het midden.

Schaf dimmers aan voor sfeer

Door het aanschaffen van dimmers kan je zorgen voor meer sfeer in huis. Zo kan je de spots zo instellen dat het voor elke situatie de juist sfeer creëert.  Het is niet zo zeer dat de kleur van het licht veranderd, zoals dat vroeger wel was, maar dat je het licht feller en minder fel kan zetten. Zo kan je als je wilt lezen de spots feller zetten en als je lekker televisie aan het kijken bent de spots kan dimmen. Dit is ideaal voor elke gelegenheid. Let er wel goed op dat je spots aanschaft die dimbaar zijn. Er zijn namelijk ook spots waarbij dit niet kan.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *