Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

verhuizen tips
Tips Wonen

Verhuizen? Hier moet je aan denken!

Een verhuizing is altijd enorm spannend. Meestal doe je dit niet zo vaak in je leven én dat is maar goed ook. Verhuizen staat altijd in het teken van heel veel stress en zorgen. Vaak horen we de opmerking dat mensen zich na de verhuizing enkele jaren ouder voelen. Gelukkig kan je jezelf een hoop stress besparen door de juiste voorbereidingen te treffen. Laat niet alles afhangen van het lot of de ‘we-zien-wel’ mentaliteit. Door de juiste voorbereidingen te treffen is de verhuizing straks binnen no-time gepiept. Hier moet je aan denken!

verhuizen klaarmaken

Regel vervoer voor de grote dag

Allereerst is het belangrijk dat de gehele inboedel veilig en snel vervoerd wordt naar de nieuwe woning. Je kunt ervoor kiezen om deze taak zelf in handen te nemen. Dit kost echter vaak veel tijd en stress. Met een gewone auto is het vaak niet mogelijk om het hele interieur te vervoeren. Je moet dan ook sowieso een busje of grotere wagen huren. Daarnaast is het vaak nodig om meerdere keren op en neer te rijden. Dit betekent dat je al een hoop tijd kwijt bent aan enkel het vervoeren alleen. Tijd die je ook had kunnen besteden in de nieuwe woning. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om het vervoer uit te besteden. Huur professionele verhuizers in om jouw inboedel binnen mum van tijd van A naar B te vervoeren. Zo kun jij je bezig houden met zaken die er écht toe doen.

Vergeet ook vooral jouw eigen vervoer niet! Nu is het handig als je gebruik kunt maken van een student chauffeur. Deze kan jou goedkoop van woning naar woning brengen, zonder dat je steeds gebruik moet maken van een eigen auto of vervoer van dierbaren moet lenen.

Pak alles tijdig in

Ook voor de verhuizing is het mogelijk om al enkele zaken op een rijtje te krijgen. Dankzij een goede voorbereiding kun je ervoor zorgen dat de verhuizing op rolletjes zal lopen. Wacht bijvoorbeeld niet tot het laatste moment om alle spullen in te pakken. Vaak wordt het argument gebruikt dat spullen nog gebruikt zullen worden voor de verhuizing, maar is dat ook wel zo? Ga eens na hoeveel spullen je daadwerkelijk dagelijks gebruikt. Je zal al snel tot de conclusie komen dat dit aantal niet enorm groot is. Gebruik jij bijvoorbeeld wel eens de dingen die al maandenlang op zolder staan? Of kunnen deze gewoon al ingepakt worden? Maak een selectie met spullen die nog even moeten blijven staan en pak de rest in. Zo voorkom je een hoop gestress in de laatste week van de verhuizing en verloopt de uiteindelijke dag ook een stuk rustiger.

inpakken verhuizen

Neem enkele dagen vrij van het werk

Een verhuizing kost veel tijd en energie. Naast het verhuizen van het interieur zelf is er vaak ook nog genoeg te doen in de nieuwe woning. Denk hierbij niet alleen aan het uitpakken van dozen, maar ook aan het stylen en verbouwen van het huis. Enkele dagen vrij van het werk is dan ook geen overbodige luxe. Heb je een zeer drukke baan en is het niet mogelijk om meerdere dagen afwezig te zijn? Maak dan gebruik van chauffeursdiensten om op elk moment van de dag heen en weer te reizen. Zo deel je je tijd efficiënt in en kan je veel aanwezig zijn in de te verbouwen woning.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *