Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

3 tips om meer privacy in de tuin te creëren
Tips

3 tips om meer privacy in de tuin te creëren 

De tuin is jouw oase van rust. Een plekje om je even geheel terug te trekken van de dagelijkse realiteit en te ontspannen in de buitenlucht. Althans, als je ondertussen niet het gevoel ervaart dat de hele buurt mee kan genieten. Het doet af aan het genot als er heel veel inkijk is in de tuin. Je wilt gewoon rustig een boek kunnen lezen, zonder dat het voelt alsof de buurman op je vingers kijkt. Maar hoe creëer je eenvoudig meer privacy in je eigen tuin? 

1. Kies de juiste erfafscheiding 


De beste manier om direct meer privacy te creëren is door voor een goede erfafscheiding te kiezen. Dat klinkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Er is namelijk heel veel verkrijgbaar. Hierbij kun je denken aan een groene erfafscheiding, maar de beste manier om direct en snel privacy te creëren is door voor een schutting te kiezen. 

Op rvg-schuttingen.nl vind je direct een enorm groot aanbod van zogenaamde hout-betonschuttingen. Dit zijn schuttingen bestaande uit een interessante constructie tussen hout en beton. Het grote voordeel van deze schuttingen is dat ze over een zeer lange levensduur beschikken en veel steviger zijn dan een traditionele schutting. Dit komt doordat het houtwerk niet in de grond staat en daardoor minder snel houtrot kan ontstaan. 

Met een hardhout beton schutting creëer je direct meer privacy in de tuin. Vind je enkel een schutting maar saai? Dan zou je deze ook nog kunnen bekleden met planten zoals een klimop. Dat geeft een natuurlijkere uitstraling. 

2. Demp de geluiden van buitenaf 


Heb je weinig last van inkijk? Maar ervaar je wel wat overlast door geluiden van buitenaf? Hindert dit je om echt volledig te ontspannen in je eigen tuin? Dan kun je natuurlijk niet verwachten dat de buren volledig stil zullen zijn, maar je kunt er wel alles aan doen om de geluiden van buitenaf te dempen. Bijvoorbeeld door een fontein in de tuin te plaatsen. Het geluid van het kabbelende water zorgt voor een rustgevende sfeer in de tuin en je ervaart minder hinder van de geluiden van de buren. 

3. Maak gebruik van een zonnedoek 


Geniet je met name in de zomer van je eigen tuin? En wil je dan zonder zorgen gewoon lekker in een zwembroek in de tuin kunnen liggen, zonder dat de buren mee kunnen genieten van bovenaf? Dan zou je er ook nog voor kunnen kiezen om een zonnedoek te spannen of een parasol op te zetten. Zo zorg je er eenvoudig voor dat je uit zicht blijft en geniet je ook nog eens van extra schaduw in de tuin.

Ben je meer op zoek naar een permanente oplossing? Dan zou je ook nog kunnen overwegen om een terrasoverkapping te realiseren. Zo geniet je blijvend van extra schaduw en geniet je het hele jaar door van je eigen tuin. Dat geeft niet alleen meer privacy, maar zorgt ook nog eens voor meer wooncomfort en zelfs een waardeverhoging van het huis. 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *