Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

5 tips voor het inrichten van je studentenkamer
Tips Wonen

5 tips voor het inrichten van je studentenkamer

Na al het zoeken, stalken, reageren en hospiteren is het eindelijk zover en heb je een studentenkamer weten te bemachtigen! Nu kan het inrichten beginnen! Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor het inrichten van je nieuwe kamer? Met deze 5 tips maak je optimaal gebruik van de vierkante meters die je hebt. Met deze tips richt jij je kamer zo slim, voordelig en mooi mogelijk in.

1. Verdeel de ruimte van je kamer

Vaak bestaat een studentenkamer maar uit één ruimte waar je moet slapen, studeren, eten, gamen en vrienden moet ontvangen. Om toch het gevoel te hebben dat je ‘meerdere’ kamers hebt kan een roomdivider de oplossing zijn. Zo scheidt je het slaapgedeelte van je kamer met de rest zonder dat het ten koste gaat van de ruime die er is! Op die manier lijkt jou studentenkamer meer op een ‘klein huisje’.

2. Planken aan de muur

Dit lijkt misschien wat voor de hand liggend, maar onderschat deze tip niet! Wat planken boven je bed of boven je bureau bieden toch een hoop extra opbergruimte zonder dat het een hoop ruimte in je kamer in beslag neemt. Naast opbergruimte bieden deze planken ook ruimte voor wat gezelligheid. Denk aan planten, kaarsen, foto’s of andere spullen.

3. Multifunctionele meubels

Met je laptop voor school studeren op bed is natuurlijk niet de bedoeling, dat wil je aan een bureau doen. Maar vaak nemen een bureau om aan te studeren en een tafel om aan te eten te veel ruimte in beslag in een studentenkamer. Een idee is om meubels aan te schaffen die je voor meerdere dingen kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een kleine eettafel en stoelen om aan te eten en te studeren. Of een slaapbank of krukjes met extra bergruimte. Hiermee bespaar je ontzettend veel ruimte in je kamer!

4. Sale, marktplaats, kringloop

Een kamer inrichten kan een hoop geld kosten maar dit hoeft absoluut niet! Meubels hoeven niet duur te zijn en zijn soms zelfs gratis af te halen. Op marktplaats of Facebook zijn er genoeg tweedehands meubels van goede kwaliteit te vinden. Ook bij de kringloop staan vaak pareltjes verstopt, alhoewel je soms wel goed moet zoeken. Wil je toch liever gloednieuwe meubels? Wacht dan bijvoorbeeld tot november en profiteer van spotgoedkope Black Friday deals. Vaak is niet alleen electronica flink afgeprijsd, maar koop je een complete inboedel voor weinig geld.

5. ‘The sky is the limit’ 

Eigenlijk heb je nooit genoeg ruimte in een studentenkamer en een handige tip om meer ruimte te creëeren is door gebruik te maken van de hoogte. Met een beetje geluk heeft jouw kamer namelijk wel een hoog plafond. Maak hier gebruik van door middel van hoge kasten of bouw zelfs een hoogslaper. Op Pinterest staan talloze voorbeelden om inspiratie op te doen voor jouw studentenkamer.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *