Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

bloemen in de woonkamer
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Bloemen: mooi voor in de woonkamer!

De Urban Jungle is een populaire woonstijl anno 2018. Wat deze stijl inhoudt? Groen, groen en nog eens groen. Je creëert een zogenaamde jungle in eigen huis. Natuurlijk hoef het niet direct zo drastisch, maar dat we dol zijn op bloemen en planten in huis staat vast. Uiteraard horen we regelmatig verhalen over wat planten kunnen betekenen voor je woning. Maar wist je dat bloemen net zo goed je woonkamer een stuk levendiger kunnen maken en ook nog eens goed voor de gezondheid zijn? Daarom geven wij een ode aan de bloemen.

Wat voor bloemen passen in de woonkamer?

Of je nu gaat voor een heel boeket of een enkele steel: met bloemen zit je altijd goed! Het soort bloemen maakt dan ook niet veel uit. Wel is het voor jezelf verstandig om na te denken over de hoeveelheid tijd je in de bloemen kunt steken en wat voor onderhoud ze vragen. Ben je dol op bloemen, maar gaan alle levende planten en bloemen dood in jullie woning? Koop dan ‘echte’ neppers om alsnog die levendige sfeer in je woonkamer te halen.

Voordelen van bloemen in de woonkamer

Bloemen in de woonkamer maken de ruimte plotsklaps enorm levendig en ze dragen bij aan een heerlijke sfeer, maar wist je dat bloemen in huis nog veel meer voordelen hebben? Niet alleen voor je woonkamer, maar ook je (geestelijke) gezondheid. Wij zetten ze nog een keer op een rijtje.

  • We worden blij van bloemen: uit onderzoek is gebleken dat mensen met bloemen in huis veel hoger hadden gescoord op hun emotionele gesteldheid. Voor de mensen die erg fan zijn van Chi energie is dit geen verrassing. Door de juiste hoeveelheid Chi aan te brengen in een ruimte is er sprake van meer evenwicht en balans en zal de woonkamer bijdragen aan een betere gemoedstoestand.
  • Bloemen verminderen stress: het is al eerder gebleken dat mensen fijne gevoelens krijgen bij het aanzien van bloemen. Ze voelen zich warm worden en maken meer knuffelhormoon (oxytocine) aan. Dit komt doordat bloemen vaak gegeven worden tijdens speciale gelegenheden of om je zelf eens in het zonnetje te zetten. We linken bloemen in huis met bijzondere en fijne verrassingen en dat geeft ons lichaam een prettig gevoel. Ook het onderhouden en zorgen voor planten kan stress verminderen. Je hebt even iets om je gedachten mee te verzetten. Ben je een echte piekeraar? Haal dan wat bloemen in de woonkamer!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *