Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

3 redenen om je trap te renoveren
Interieur

3 redenen om je trap te renoveren

Ondanks dat we meerdere keren per dag gebruik maken van de trap, zijn we niet zo veel bezig met de staat van de trap. Toch kan de uitstraling van je trappen een groot verschil maken in het interieur, vooral als deze in de woonkamer staat. De kans is dan ook groot dat een trap renovatie een wereld van verschil kan maken. Hieronder staan drie redenen waarom het renoveren van je trap een goed idee is en wat de mogelijkheden zijn.

Nieuwe uitstraling

De kans is groot dat je trap intussen versleten is door veelvuldig gebruik. Je zou een compleet nieuwe trap kunnen inbouwen maar hier komt veel werk bij kijken. Een andere optie is het renoveren van de trap. Zo behoud je de originele details maar voeg je wel een nieuwe uitstraling toe. Op deze manier wordt je interieur weer één geheel. Of je nou een houten, betonnen, stalen of marmeren trap hebt, alle materialen zijn te renoveren. Vaak zijn het vooral de treden die slijtage vertonen en de uitstraling van de trap tenietdoen. Nieuwe overzettreden zorgen onmiddellijk voor een moderne en frisse look. Deze overzettreden zijn in vele uitvoeringen en materialen te verkrijgen waardoor er voor iedereen die denkt aan de trap renoveren een bijpassende optie voor het interieur zit.

Meer veiligheid

Die oude trap voelt misschien niet meer zo veilig als eerst. Gelukkig kan je met een renovatie gemakkelijk veranderingen aanbrengen die de veiligheid van de trap vergroten. Zo zijn er trapdecors die standaard over extra grip beschikken. Het reliëf van deze decors zorgt ervoor dat de treden niet langer een glad gevaar vormen. Een andere veiligheidsmaatregel die toegepast kan worden bij de renovatie zijn nieuwe relingen of balustrades. De relingen bieden een houvast tijdens het gebruik van de trap en de balustrade zorgt voor extra veiligheid rondom de trap. Met het toevoegen van treden met grip, leuningen en balustrades hoef je je niet langer zorgen te maken over wegglijden van jezelf of je kinderen. Dit zorgt toch voor een gerust gevoel wanneer er veel gebruik wordt gemaakt van de trap. Je wilt immers niet dat de trap gevaarlijke situaties oplevert.

Sfeervolle verlichting

Met het aanschaffen van nieuwe treden, leuningen en balustrades zou het natuurlijk zonde zijn wanneer je alsnog van de trap zou vallen omdat het te donker is. Vaak staan trappen op een plek met minder verlichting en is de trap eigenlijk een groot zwart gat. Dit kan voor onveilige situaties zorgen. Trapverlichting kan zowel in de treden ingebouwd worden alsook onder de treden, zodat de treden van bovenaf verlicht worden. In beide gevallen zul je de treden niet missen en met een veiliger gevoel gebruik maken van de trap. Naast de extra veiligheid voegt verlichting ook meer sfeer toe aan de trap. Die nieuwe uitstraling is niet compleet zonder bijpassende verlichting. Door de vele opties is er voor elk interieur wel een passende oplossing. Met als bijkomstigheid dat er sensoren of een afstandsbediening gebruikt kunnen worden om de finishing touch te geven.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *