Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

kopen vloer
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Waar moet je op letten bij het kopen van een vloer?

De aanschaf van een vloer is niet zomaar gedaan. Hier gaat wel wat voorwerk aan vooraf. Je wilt natuurlijk ook niet teveel betalen. Wat vinden jij en je partner nou eigenlijk mooi? Dit kan natuurlijk van alles zijn. Een eiken vloer, een gietvloer, een pvc vloer en ga zo maar door. Bij het uitkiezen van je vloer moet je natuurlijk niet alleen op de vloer letten. Er zijn tal van andere aspecten waar je rekening mee moet houden. Maar wat zijn die aspecten dan? Aan het eind van dit artikel weet je precies waar je op moet letten bij de aanschaf van je vloer.

Stap 1: Budget

Een vloer kan ook in de centen oplopen. Het is daarom van belang dat je vooraf afstemt wat het maximale bedrag is wat je wilt uitgeven voor je hele huis. Heb jij bijvoorbeeld een appartement van 60 vierkante meter? Dan kan je een hele goedkope vloer aanschaffen van 500 euro maar ook van 3000 euro. Stem dit af alleen of samen met je partner.

Stap 2: Soort vloer afstemmen

Het is natuurlijk wel heel belangrijk om te bepalen wat voor vloer je wilt hebben. Hierbij moet je rekening houden met je budget. Heb je een groot budget, dan kan je naar duurdere vloeren gaan kijken. Is dit niet het geval, dan moet je gaan kijken naar bijvoorbeeld laminaat.

Stap 3: Het zoeken naar de perfecte vloer

Nu is het tijd om opzoek te gaan naar jouw toekomstige vloer. Je weet ondertussen je budget en je soort vloer. Bij het uitzoeken van je vloer moet je altijd rekening houden dat de prijzen exclusief ondervloer en plinten zijn. Dit is ook belangrijk voor je budget. Is jouw budget 20 euro per vierkante meter, dan moet je beseffen dat hier ook nog een paar euro voor de ondervloer en plinten bij komt.

Stap 4: Vloerverwarming of niet?

Ondertussen weet je dat je graag een laminaat vloer wilt. Wil jij bij deze laminaat vloer ook vloerverwarming? Bij laminaat vloerverwarming moet je rekening houden dat je ondervloer tegen deze verwarming kan. Je kan hiernaast ook kiezen om elektrische vloerverwarming te nemen of aangesloten op je CV-ketel.

Stap 5: Het leggen en vergelijken

Ook het leggen is niet gratis. Dit zou je zelf kunnen doen maar ook kunnen laten doen door het bedrijf. Probeer hierbij opzoek te gaan naar de goedkoopste aanbieder die het ook kan leggen.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *