Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Hoe geef je kunst een goede plek in de woonkamer?
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Hoe geef je kunst een goede plek in de woonkamer?

Interieurstylisten maken vaak gebruik van kunst om de sfeer in woningen te verbeteren. Niet zo gek ook. Kunst kan een ruimte immers een geheel nieuwe uitstraling geven. Bovendien is het een goede manier om je als persoon uit te drukken. Gevoelens onder woorden te brengen die je normaal niet zo snel zal uiten. Als je kiest voor moderne kunst, zal dit een zeer persoonlijke keuze zijn. Wat jij prachtig vindt, zal een ander misschien weer verschrikkelijk vinden. Dat is juist het mooie aan kunst. Zelfs eeuwenoude bekende kunstwerken zijn niet door alle mensen geliefd.

Als je kunst in huis haalt, zal je jouw woning in één klap persoonlijker maken. Hierdoor voel je je meer ‘thuis’ en krijgen bezoekers direct inzicht in jouw persoonlijkheid. Maar waar plaats je deze kunstwerken in de woonkamer? In dit artikel geven we een aantal handige tips.

kunst woonkamer

Doe inspiratie op online

Veel mensen vinden het lastig om hun woonkamer op de juiste manier aan te kleden met kunst. Is het bijvoorbeeld belangrijk dat alle kunstwerken een prominent plaatsje krijgen? Of wil je juist een minder overheersende uitstraling en kies je liever voor een subtiele touch? Dit is vooral smaakafhankelijk. Er bestaat geen goed of fout.

Gelukkig ben je niet de enige die met dit probleem worstelt. Daarom vind je online ontzettend veel verschillende ideeën om kunst in de woonkamer te verwerken. Doe inspiratie op via speciale apps zoals Pinterest en maak eventueel een online moodboard van stijlen die jou aanspreken.

Vergelijk het maar eens met ideeën afscheid collega opzoeken. Hoogstwaarschijnlijk zoek je dan ook online eerst naar inspiratie en denk je aan de dingen die hij of zij mooi vindt. Zo werkt het ook als je kunst in huis wilt verwerken. Dit begint natuurlijk met het zoeken naar het juiste kunstwerk. Dit doe je geheel op basis van je eigen smaak. Vervolgens bekijk je online hoe anderen hun kunstwerken in huis hebben verwerkt, zodat je bepaalde ideeën in huis kunt verwerken.

Functie van het kunstwerk bepalen

Wat zal de rol van het kunstwerk binnen jouw woonkamer zijn? Ben je op zoek naar een ware eyecatcher die jouw woonkamer wat extra kleur en sfeer kan geven? Of ben je simpelweg een kunstliefhebber die de brozen beelden van artihove.nl een subtiel plekje in de woonkamer wilt geven? Beide opties zijn even goed. Het is afhankelijk van de sfeer die je zoekt.

Wil je het kunstwerk écht laten opvallen? Geef deze dan een prominent plekje in de zithoek of hang hem aan een lege muur boven de bank. Zo vormt deze direct dé eyecatcher van de woonkamer. Let wel op dat je het schilderij iets van het midden hangt, zo creëer je een speelsere uitstraling. Heb je door de jaren heen heel wat schilderijen verzamelt? Kijk dan eens hoe het eruit zal zien als je alle schilderijen bij elkaar hangt. Maak een eigen compositie op de vloer. Bevalt de mix van kleuren en stijlen je wel? Hang deze dan samen aan de muur voor die echte ‘wauw-factor’ als je de kamer binnenstapt.

Je kunt het natuurlijk ook wat subtieler aanpakken. Plaats bijvoorbeeld een aantal beeldjes of een sculptuur in een open vitrinekast. Zo geef je ze alsnog de uitstraling die ze verdienen, maar houd je het meer bescheiden. Ideaal als je niet wilt dat kunst een overheersende rol in de woonkamer speelt of als je partner er eigenlijk weinig mee heeft. Ook de subtiele touch kan, mits goed uitgevoerd, een sfeervolle boost aan de woonkamer geven.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *