Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Een houten trap onderhouden, hoe doe je dat?
Mooi Tips Wonen

Een houten trap onderhouden, hoe doe je dat?

Een trap van massief hout is een schitterend gezicht. Hout heeft een natuurlijke en luxe uitstraling, die het in elk interieur goed doet. Helaas heeft hout ook veel onderhoud nodig om mooi te blijven. Het is niet slijtbestendig en zal daardoor in de loop der jaren krassen, butsen en splinters oplopen. Dat geldt voor alle houten meubelen, maar in het bijzonder voor een houten trap. Die heeft dan ook veel te verduren. Ga maar eens na hoe vaak jij en je gezinsleden per dag over de trap heen en weer lopen. Ook spelende kinderen, spullen die naar beneden vallen en schoenen op de trap kunnen de treden en de verf- of vernislaag waarmee die zijn uitgerust op den duur doen slijten.

Je trap weer mooi maken

Begint je trap te slijten, dan kan dat gevaarlijk worden. Versleten treden zijn namelijk gladder dan nieuwe treden, waardoor je er makkelijker over uitglijdt. Ook is zo’n versleten trap geen mooi gezicht. Tijd voor onderhoud, dus. Je kunt ervoor kiezen je trap te bedekken met een nieuwe laag verf of vernis, maar beter nog is een traprenovatie. Bij zo’n renovatie worden er nieuwe overzettreden over de bestaande trap gemonteerd en randloos afgewerkt. Daardoor is je trap binnen een oogwenk weer zo goed als nieuw. Wist je dat zo’n traprenovatie al binnen een dag gebeurd kan zijn? Het is dus niet zo ingrijpend als je misschien zou denken.

Je houten trap renoveren

Je kunt je trap laten renoveren met massief houten overzettreden, maar het feit blijft dat ook deze op den duur zullen slijten. Ben je toe aan een onderhoudsvrije trap die wel het mooie heeft van hout? Kies dan voor een PVC traprenovatie. Dat is een onderhoudsvrije materiaalsoort die ook nog eens slijtvast is. Daardoor heb je er weinig werk aan wanneer je trap eenmaal gerenoveerd is. De treden gaan lang mee. Door de naadloze afwerking heeft stof en vuil geen kans om in de groeven te kruipen en kun je het oppervlakte gemakkelijk schoonmaken.

Net als hout

Ook met traptreden van vinyl kun je je trap goed onderhoudsvrij maken, terwijl je tegelijkertijd het mooie uiterlijk van hout behoudt. Kunststof overzettreden gemaakt van PVC, vinyl en HPL zijn in veel verschillende designs beschikbaar. Wil je een trap met de uitstraling van hout, of juist eentje met treden die van beton gemaakt lijken? Dan is een vinyl traprenovatie een goede keuze. Vinyl heeft het bijkomende voordeel dat treden van dit materiaal uitzonderlijk stil zijn. Hierdoor heb je nooit meer last van een krakende trap.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *