Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

De trap in je woonkamer met je interieur laten matchen? Kies voor traprenovatie
Algemeen Interieur Wonen

De trap in je woonkamer met je interieur laten matchen? Kies voor traprenovatie

Dagelijks loop je meerdere keren je trap op en af en dat maakt het object tot een prominent onderdeel van je woning, in het bijzonder als de trap in de woonkamer staat. In veel huizen is de trap echter een ondergeschoven kindje. Dat is jammer, want tegenwoordig is het mogelijk om trappen te transformeren tot echte eyecatchers met een luxe uitstraling! Staat er in jouw woonkamer ook een trap en wil je die omtoveren in een designobject van jewelste? Ontdek de mogelijkheden van een traprenovatie-specialist om een open trap of een dichte trap te renoveren, en het object ultiem te laten matchen met je interieurstijl.

Op maat gemaakte overzettreden

Is de trap in je woonkamer onveilig geworden, beschadigd of verouderd? Wanneer je kiest voor traprenovatie door een ervaren specialist, heb je voor jaren weer een veilige en mooie trap. Die werkt onder andere met het trede-over-trede-systeem, waarbij de nieuwe onderdelen op maat worden gemaakt. De nieuwe treden worden vervolgens over of in de plaats van de oude onderdelen van een dichte trap of een open trap geïnstalleerd. Versleten of gedateerde traptreden worden hiermee voorzien van mooie nieuwe planken die de sfeer in de woonkamer eer aan doen. De overzettreden hebben ook de voordelige eigenschap dat ze extra bestand zijn tegen krassen, slijtage en stoten. Daarnaast zijn ze voorzien van een antisliplaag en hebben ze een geluiddempende werking. Bovendien biedt het trede-over-trede-systeem een laagdrempelige manier om je trap te laten renoveren, omdat het betaalbaar en relatief eenvoudig te plaatsen is.

Traprenovatie voor open trappen

Staat er in jouw woonkamer een open trap, dan zijn er verschillende methoden om die te renoveren. Je hebt de keuze uit een enkelzijdige of een volledige traprenovatie. Het renoveren van een open trap vraagt om vakkundige montage, gedegen expertise en een sublieme afwerking. Voor half werk is er bij traprenovatie van een open trap absoluut geen plaats, omdat elk onderdeel van de trap in de woonkamer direct zichtbaar is. Elk onderdeel van de open trap dient daarom perfect te worden gerenoveerd. Het gaat daarbij om de voorzijde, achterzijde, de balusters, de trapwangen, de leiwang en de palen. Wist je dat het ook mogelijk is om een open trap dicht te laten maken? Sommige huizeneigenaren laten dit doen vanwege esthetische overwegingen, maar het levert ook praktisch gezien diverse voordelen op.

Een dichte trap draagt bijvoorbeeld bij aan het besparen op stookkosten. Daarnaast kun je hiermee extra opbergruimte in de woonkamer creëren. Is de open trap bij jou thuis niet bepaald het toonbeeld van veiligheid? Je loopt er voortaan met een gerust hart op en af door de trap door een specialist dicht te laten maken.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *