Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Design radiatoren in de woonkamer
Tips Wonen Woonkamer

Design radiatoren in de woonkamer

De oktober woonmaand komt er aan en dat wil zeggen dat we weer flink gaan klussen in het huis. Voor sommige zijn dit kleine elementen in het interieur maar voor andere betekend dit grote veranderingen. Wanneer je het grootst gaat aanpakken dan is de kans dat je de radiatoren een upgrade gaat geven.

Aan keuze geen gebrek

Wanneer je opzoek gaat naar nieuwe radiatoren voor de woonkamer, of elke andere kamer wat dat betreft, is er voldoende keuze. Tegenwoordig gaan ze verder dan enkel een paneelradiator. Uiteraard kan je nog kiezen voor een geribbelde paneelradiator maar er zijn nu ook strakke radiatoren die uit 1 vlak bestaan. Of je gaat voor een radiator die uit meerdere platte panelen bestaat. Eén ding hebben ze gemeen en dat is dat het er super modern uitziet. Wat hier bij hoort is dat de vormen en lijnen strak zijn afgewerkt. Geen ronde vormen zijn te vinden in deze modellen.

Voorheen waren radiatoren standaard horizontaal maar tegenwoordig gaan ze de hoogte in. Zogenaamd verticale radiatoren. Ideaal want het neemt een stuk minder ruimte in beslag en je bent niet meer gebonden aan een vaste plek. Deze werden namelijk altijd onder een raam geïnstalleerd. Anders hield je helemaal geen ruimte meer over.

Antraciet en zwarte radiatoren gaan we steeds vaker zien. Dit past bij de trend dat onze huizen steeds moderner worden. Dit zijn donkere en stijlvolle kleuren wat je in vrijwel elk interieur kan laten aansluiten. Natuurlijk kan je ook gaan voor de standaard kleur wit. Wanneer deze perfect aansluit op de kleur van de wand valt deze haast niet op. Het is de vraag of je dit wilt want de radiatoren van tegenwoordig zijn prachtig en die wil je juist laten opvallen als je het mij vraagt.

zwarte radiatoren

Elektrische radiator

Wanneer de woonkamer niet al te groot is dan kan je overwegen om een mooie elektrische radiator te installeren. Een groot voordeel van deze radiatoren is dat deze niet op de waterleiding aangesloten worden. Je kan deze dan ook hangen waar jij wilt, zolang je elektriciteit hebt. Daarnaast warmt een elektrische radiator een stuk sneller op.

Elektrische radiatoren vragen wel veel energie en daarom is het enkel geschikt voor kleine ruimtes en voor korte momenten. Een radiator aangesloten op de CV heeft lang de tijd nodig om een ruimte op te warmen. Moet je snel weer weg dan heeft dat geen zin. Een elektrische radiator is dan perfect.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *