Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Bespaar met led TL verlichting
Tips Wonen

Bespaar met led TL verlichting

De opwarming van de aarde was de afgelopen een hot topic. Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Om de verdere opwarming van de aarde tegen te gaan, moeten wij zelf een steentje bijdragen aan het milieu. In Nederland worden wij ons hier steeds meer bewust van en gaan wij graag aan de slag om zo duurzaam mogelijk te zijn. Tegenwoordig worden veel huizen optimaal geïsoleerd, zonnepanelen worden op het huis geplaatst om zelf energie op te wekken en waterpompen worden geïnstalleerd. Deze aanpassingen zorgen voor een beter milieu, maar in de aanschaf zijn deze zeer duur. Ben je op zoek naar een manier om jouw steentje bij te dragen, zonder dat het zo gigantisch duur is? Kijk dan naar jouw verlichting. Wanneer je nog gebruik maakt van oudere halogeen- of gloeilampen is het besparen op energie gemakkelijk te doen. Schaf led TL verlichting aan en verduurzaam eenvoudig jouw woning of bedrijfspand. Wij zetten een aantal laagdrempelige maatregelen op een rijtje waarmee je eenvoudig en goedkoop jouw  steentje bijdraagt aan het milieu.

Plaats ledverlichting

De makkelijkste manier om energie te besparen is overstappen op led TL verlichting. De oude halogeen- en gloeilampen zetten maar een klein deel van de energie die zij opnemen om in licht. De meeste stroom gaat hier in het opwarmen van de lamp. Bij ledverlichting is dit juist niet het geval. Hier wordt 90% van de stroom omgezet in licht waardoor er optimaal gebruik wordt gemaakt van de energie die de verlichting gebruikt.

Bespaar met led TL verlichting

Verwarming

Een andere manier om eenvoudig te besparen op kosten en energieverbruik, is goed op de verwarming van het huis letten. Veel mensen verwarmen hun huis wanneer dit niet nodig is. Zo laten velen de verwarming aan staan wanneer er niemand thuis is. Dit verspilt veel energie onnodig. Ga je het huis uit? Draai de thermosstaat dan terug.

Waterverbruik

Nederlanders staan bekend om lang onder de douche te staan. Besef echter wel dat dit een boel energie kost. Water moet verwarmt worden en hoe langer je doucht, hoe meer energie gebruikt wordt. Kort je douchebeurten in en zie jouw energierekening dalen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *