Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

De voor- en nadelen van multiplex
Algemeen Tips

De voor- en nadelen van multiplex

Multiplex is een plaatsoort die voor vele toepassingen gebruikt kan worden. Zowel voor constructieve als decoratieve doeleinden is deze sterke plaat geschikt. Multiplex is dan ook een erg populair plaatmateriaal en kent vele voordelen. Hieronder vertellen we je welke dat zijn!

Kruislings verlijmde plaat

Door de kruislingse verlijming is multiplex een erg sterke plaatsoort. De platen zullen niet snel scheuren en ook zullen ze niet snel kromtrekken onder invloed van vocht. Hierdoor zijn de meeste multiplex platen zowel geschikt voor binnen als buiten.

Lichte plaatsoort

Ondanks het sterke karakter is multiplex toch lichter dan vele andere plaatsoorten, zoals MDF. Dit zorgt ervoor dat de platen gemakkelijk te verwerken zijn. Multiplex platen zijn bovendien vlak, waardoor je een strakke afwerking kunt realiseren.

In vele diktes verkrijgbaar

Waar je de platen ook voor nodig hebt, er is voor elke klus wel een geschikte dikte multiplex te vinden. De dikte van multiplex varieert van 3,6 mm tot 40 mm. Zo kies je bij decoratieve toepassingen meestal voor een dunne plaat. Moeten de platen veel gewicht kunnen dragen, dan kies je vanzelfsprekend voor een dikkere plaat.

Multiplex is op maat te zagen

Ook al is het aanbod afmetingen divers, het kan altijd voorkomen dat de gewenste maat niet voorhanden is. Niet getreurd! Multiplex is eenvoudig op maat te zagen in iedere gewenste afmeting! Dit kun je zelf doen, maar ook kun je dit laten doen bij een houtzagerij.

Zitten er ook nadelen aan multiplex?

Eigenlijk zijn er weinig nadelen te bedenken als het aankomt op multiplex als plaatmateriaal. Als je multiplex vergelijkt met massief hout, dan valt op dat je bij multiplex duidelijk de verschillende fineerlagen ziet. Dit doet wellicht wat af aan de uitstraling. Echter zijn de platen ook af te werken met een randsealer of verf.

Multiplex kopen doe je bij Sleiderink!

Het moge duidelijk zijn dat de voordelen van multiplex opwegen tegen de nadelen. Je bestelt dit plaatmateriaal gemakkelijk online, bijvoorbeeld via de website van Sleiderink Bouwmaterialen. Deze groothandel in hout en bouwmaterialen heeft naast de producten ook de kennis in huis om je van advies te voorzien!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *