Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

3 tips voor een stoere uitstraling van de woonkamer
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

3 tips voor een stoere uitstraling van de woonkamer

Woonkamers komen in alle soorten en maten. Dat is dan ook direct zo leuk wanneer je de woonkamer wilt restylen. Je beschikt over enorm veel keuzes om deze geheel naar eigen wens samen te stellen. Of je nu dol bent op een klassieke of landelijke uitstraling, werkelijk alles is mogelijk. Anno 2020 zien we echter wel een groeiende vraag naar stoere woonkamers. We zijn al jaren bekend met industriële interieurs, maar nu blijkt toch dat de meeste mensen het karakter van dat interieur ook daadwerkelijk in hun woonkamers willen doorvoeren. Dit betekent overigens niet dat je voor een geheel industrieel interieur kiest. Er zijn verschillende manieren om een stoer karakter aan de woonkamer te geven. In dit artikel geven we 3 tips hoe je dit kan doen.

1.    Verwerk steigerbuis in de woonkamer

Steigerbuis is een geweldig materiaal. Het is relatief goedkoop en makkelijk verkrijgbaar en je kunt het op verschillende manieren in huis verwerken. Goedkope steigerbuizen kopen is dan ook een goede eerste stap om jouw woonkamer een stoere uitstraling te geven. Maar hoe gebruik je dit materiaal?

Steigerbuis is ontzettend veelzijdig. Je kunt het als decoratiestuk inzetten. Gebruik de buizen bijvoorbeeld om een unieke kapstok te maken. Ook maak een rekje waar de kinderen speelgoed op kunnen hangen. Mogelijkheden genoeg! Ben je enorm handig? Dan kun je er ook voor kiezen om met de steigerbuizen zelf meubels te maken. Met behulp van buiskoppelingen zwart kun je een stevige en stoere constructie maken. Maak bijvoorbeeld zelf een bank, kast of tv-meubel. Online vind je diverse DIY’s waarbij gebruik wordt gemaakt van steigerbuis. Zo weet je precies hoe je te werk kunt gaan.

buiskoppelingen zwart tafel

2.    De juiste verlichting

Verlichting mag natuurlijk in geen enkele woonkamer ontbreken. Maar afgezien van het feit dat het zeer functioneel is, kan dit ook nog eens voor een groot deel de sfeer in huis bepalen. Voor een stoer karakter is het dan ook belangrijk om voor robuuste en zware materialen te kiezen. Kies bij voorkeur voor zwarte lampen van oud en robuust materiaal. Deze geven jouw woonkamer direct de uitstraling die je zoekt.

Tegenwoordig vind je in de winkels tal van verschillende industriële lampen. Maak echter wel onderscheid tussen de verlichting die zeer strak en rond worden vormgegeven en de lampen die echt die industriële sfeer ademen. Bedenk goed waar jouw voorkeur naar uitgaat. Wil je de échte fabriekssfeer in huis halen? Dan geldt: hoe ouder en robuuster het materiaal, hoe beter.

3.    Maak gebruik van natuurlijke elementen

Vaak wordt gedacht dat een industriële woonkamer te hard en saai wordt. Bij de industriële stijl geldt immers: less is more. Dat houdt in dat er ook relatief weinig accessoires worden gebruikt. Ook is het kleurgebruik best sober. Dit betekent echter niet dat de woonkamer sfeerloos hoort te zijn. Enkel dat je dit op andere manieren in huis aanbrengt. Bijvoorbeeld door het gebruik van natuurlijke elementen. Werk de steigerbuizen constructies bijvoorbeeld af met warme steigerhout planken van Steigerpijp en voeg meerdere groene planten in huis toe. Deze elementen brengen net wat meer sfeer in de woonkamer, maar blijven dat stoere karakter waarborgen. Zo sla je twee vliegen in één klap.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *