Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

raamdecoratie
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Hoe kies je de perfecte raamdecoratie?

Het kiezen van de perfecte raamdecoratie wordt vaak onderschat. We denken bij het stylen van onze woning vaak aan het kiezen van de juiste meubels en woonaccessoires en de raamdecoratie wordt op het laatst op basis van het overgebleven budget uitgekozen. Dit terwijl deze keuze een essentiële rol speelt in het bevorderen van de sfeer, privacy en het lichtval in huis. Daarnaast is het aanbod aan raamdecoratie tegenwoordig zo divers dat het moeilijk is om niet overweldigd te raken. In dit artikel delen we enkele tips om het vinden van de perfecte raamdecoratie een stuk gemakkelijker te maken.

Welke raamdecoratie is geschikt voor mijn woning?

Bij het vinden van de perfecte raamdecoratie is het belangrijk om met meerdere factoren rekening te houden. Hierbij speelt de ruimte en het type raam een belangrijke rol. In een kleine kamer is de keus voor verduisterende donkere gordijnen minder slim. Deze laten de kamer kleiner ogen en dat is juist iets wat je wilt vermijden. Daarnaast zijn niet alle raamdecoratie soorten geschikt voor elk type raam.

Naast de ruimte en het type raam speelt ook smaak een belangrijke rol. Wat vind jij belangrijk voor jouw raamdecoratie? Ben je op zoek naar raamdecoratie die de sfeer in de woning verhogen of ga je meer uit van de praktische voordelen? Ben je op zoek naar raamdecoratie die de privacy waarborgen of is lichtval belangrijker? Of zoek je naar gordijnen die juist verduisterend werken?

Na het maken van de bovenstaande afwegingen heb je alvast een duidelijk inzicht in jouw eigen wensen en kun je op basis van die informatie de perfecte raamdecoratie samenstellen.

raamdecoratie woonkamer

Verschillende soorten raamdecoratie

Het aanbod in raamdecoratie is tegenwoordig ontzettend groot. Naast de traditionele soorten vind je ook nog eens onwijs veel verschillende materialen en kleurkeuzes. Dat maakt de zoektocht niet bepaald makkelijker. Bekijk alle raamdecoratie om een weloverwegen keuze te maken. Wij hebben de meest verkochte raamdecoratie soorten voor jou op een rijtje gezet:

  • Jaloezieën: Jaloezieën hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Ze zijn dan ook ontzettend veelzijdig en verkrijgbaar in diverse materialen en kleuren. Zo worde houten jaloezieën beschouwd als de ultieme sfeermakers in raamdecoratieland. Ze geven een luxe en warme uitstraling aan de woning en versterken de landelijke sfeer. Je kunt ook kiezen voor PVC jaloezieën, deze zijn gemaakt van kunststof en kunnen daarmee in iedere ruimte geplaatst worden. Ook vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken kunnen zo voorzien worden van een strakke en moderne uitstraling.
  • Plisségordijnen: Plisségordijnen genieten van een enorme veelzijdigheid en kunnen voor vrijwel ieder type raam gebruikt worden. Het grote voordeel van deze gordijnen is dat ze zeer isolerend werken, daardoor kan je veel geld op je energierekening besparen. Daarnaast geniet je van de top-down-bottom-up uitvoering, hiermee heb je zelf de hoeveelheid privacy en lichtval in de hand.

plisse gordijnen zwart

  • Rolgordijnen: Rolgordijnen zijn al sinds oudsher ontzettend populair in ons land. Ze zijn voordelig, ontzettend veelzijdig en verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Hierdoor is er altijd wel een rolgordijn die bij jouw type woning, interieur en smaak past. Bovendien zijn ze ook nog eens zeer gemakkelijk schoon te houden.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *